x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: „Îmi pare rău că fac al doilea mandat”

Băsescu: „Îmi pare rău că fac al doilea mandat”

de Lavinia Dimancea-Ovedenie    |    18 Aug 2011   •   21:00
Băsescu: „Îmi pare rău că fac al doilea mandat”

Presedintele Traian Basescu a facut ieri pe glumetul in fata tinerilor ro­mani din diaspora veniti la Scoala de Vara ARC 2011. La comentariul unui tanar privin imposibilitatea de a avea un nou mandat de pre­se­din­te, Traian Basescu s-a pus pe ras si a marturisit ca si faptul ca 'il face' pe acesta al doilea ii produce regrete. 'Sa stii ca-mi pare rau ca-l fac si pe al doilea', i-a spus seful statului ta­na­rului, dupa ce acesta apucase sa-i zica ca nu-i permite Constitutia sa aiba un al treilea mandat. Apoi foarte sobru: trebuie sa trecem la votul uninominal necompensat.

'Cred ca pentru 2012 ar trebui sa venim pe vot uninominal necompensat, intr-un tur sau in doua tururi. Daca la primari s-a trecut la alegerea intr-un tur, de ce la parlamentari nu se poate?', a declarat presedintele, po­trivit Me­diafax, invocand ideea ca Ro­mania are nevoie de guverne solide, cu ma­ximum doua partide in coalitie. Ba­sescu a precizat ca a re­deschis subiectul in coalitie, dar la anuntul presedintelui udemeristii au sarit ca arsi. 'Cred ca domnul pre­se­dinte Traian Basescu nu prea isi da seama ce ar rezulta dintr-un astfel de sistem – partidul domniei sale nu ar mai intra in Parlament', a reactionat deputatul Marton Arpad, in timp ce pedelistii, prin prim-vicepresedintele Roberta Anastase, au anuntat ca de luni incep trea­ba, partidele din coalitie urmand sa desemneze cate doi reprezentanti care vor lucra pe proiectele electo­rale.

La Sulina, Ba­sescu le spunea in schimb tinerilor ca el vrea in SUE, ca este necesara realizarea Statelor Unite ale Europei. 'Numai prin ce­darea masiva de su­veranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara', a sus­tinut Basescu. Presedintele a con­ti­nuat insa sa vorbeasca despre des­chidere in ceea ce priveste aderarea Re­publicii Moldova la UE, ca Ro­ma­nia nu are nevoie sa-si construiasca o noua flota, dar si ca proiectul Rosia Montana 'trebuie facut', 'cu conditia sa fie renego­ciata partajarea beneficiilor'. 'Ce tara sta cu o asemenea ave­re in pa­mant fara sa gaseasca solutii sa o puna in valoare? Pentru ca resursa asta nu e nici a ONG-urilor, nu e nici a Ungariei, care nu stiu ce avize ar tre­bui sa dea Romaniei... Nu trebuie sa dea nici un aviz, suntem inca stat suveran', a spus Basescu.

×