x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Îmi voi exercita mandatul la Bruxelles, nu e corect să candidezi şi apoi să renunţi la mandat

Băsescu: Îmi voi exercita mandatul la Bruxelles, nu e corect să candidezi şi apoi să renunţi la mandat

18 Mai 2019   •   15:22
Băsescu: Îmi voi exercita mandatul la Bruxelles, nu e corect să candidezi şi apoi să renunţi la mandat
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PMP Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că dacă va câştiga alegerile europarlamentare îşi va exercita mandatul de deputat în Parlamentul European apreciind că nu este "corect" să candidezi şi, dacă obţii mandatul, să renunţi la el.

"Voi pleca la Bruxelles şi îmi voi exercita mandatul de europarlamentar pentru că (...) acolo se iau marile decizii şi se spun şi lucrurile neplăcute. Nu este corect să candidezi şi apoi să renunţi la mandat, dacă îl iei. Eu voi merge, dacă PMP va obţine un rezultat care să-l trimită în Parlamentul European", a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Fostul preşedinte al României estimează că PMP ar putea obţine un scor de peste 7% în alegerile din 26 mai, mizând pe o prezenţă la urne de 35%.

Traian Băsescu a atras atenţia că o eventuală prezenţă redusă la urne a electoratului îl îngrijorează, pentru că ar putea invalida referendumul pe legile justiţiei.

"Referendumul are mult mai mare importanţă dacă va fi pierdut de preşedinte, pentru că pierdem toţi, decât dacă îl câştigă. Dacă îl câştigă nu va putea face nicio modificare, pentru că ambele întrebări presupun modificări în constituţie. Va fi doar semnal politic, fără efect practic. Dar dacă îl pierde, va avea un efect teribil, pentru că va da apă la moară alianţei PSD-ALDE să facă vraişte în legislaţia care vizează justiţia", a explicat Băsescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu