x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu încearcă să-şi asume rezultatele guvernării USL, în opinia PSD

Băsescu încearcă să-şi asume rezultatele guvernării USL, în opinia PSD

27 Apr 2013   •   15:57
Băsescu încearcă să-şi asume rezultatele guvernării USL, în opinia PSD

Preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi asume rezultatele economice aduse de guvernarea USL, în condiţiile în care ''PDL nu a ştiut decât să taie şi să facă disponibilizări'', şi, în acelaşi timp, confirmă că actuala guvernare a produs rezultate bune, spre deosebire de cele anterioare, subliniază Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.

''Cred că este evident pentru toată lumea că preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi asume rezultatele guvernării USL, la fel cum este evident faptul că Emil Boc şi Mihai-Răzvan Ungureanu au lăsat un adevărat dezastru în urma lor. Practic, preşedintele încearcă să-şi asume bilanţul unui an de guvernare a USL. PDL nu a ştiut decât să taie, să facă disponibilizări şi să ceară solidaritate din partea oamenilor. S-a tăiat doar de la populaţie, în timp ce clientela politică a PDL a prosperat. Noi am demonstrat într-un an de zile că politica pe care a impus-o Traian Băsescu prin Guvernul Boc a fost greşită, că lucrurile se puteau face şi altfel. Am păstrat echilibrele economice, am reuşit o ajustare fiscală, am atras noi investitori, crescând în acelaşi timp salariile şi dând înapoi banii pensionarilor. De altfel, preşedintele confirmă că guvernarea USL a produs rezultate bune, spre deosebire de guvernările anterioare'', susţine Cătălin Ivan, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al PSD arată că într-un moment în care falimentul austerităţii este recunoscut de tot mai multe voci, inclusiv din partea popularilor europeni, Traian Băsescu continuă să apere austeritatea, doar pentru a nu recunoaşte că a greşit. ''În timp ce preşedintele susţine că ar mai fi loc de disponibilizări, noi, cei din USL, considerăm că - dimpotrivă - trebuie făcute angajări în mai multe domenii esenţiale, cum ar fi cel al sănătăţii sau cel al învăţământului'', declară Cătălin Ivan.

×