x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu, invitat la nunta Laviniei Sandru

Basescu, invitat la nunta Laviniei Sandru

20 Mai 2005   •   00:00

Presedintele Traian Basescu este invitat la nunta celei pe care nu demult o trimitea pe "centura politicii", Lavinia Sandru, cu primarul Slatinei, Darius Valcov. Cel putin asa sustine mireasa, care, colac peste pupaza, va fi cununata de nimeni altul decat Cozmin Gusa, un alt "preferat" de-al presedintelui.



  • de OANA STANCU

  • NAS. Fosta feblete a sefului statului, Lavinia Sandru, si-a gasit nasul in persoana lui Cozmin Gusa
    Lavinia Sandru a fost o feblete de-a lui Traian Basescu. A trimis-o la actiuni internationale, a impins-o in conferinte de presa, a facut-o sa candideze la Primaria municipiului Targu-Mures... Pana intr-o zi cand ea s-a aliat cu Cozmin Gusa, a plecat din PD, iar Basescu, patimas, a invitat-o "pe centura politicii". Ca un facut, la scurta vreme dupa asta, onoarea Laviniei a fost reparata de Darius Valcov, foarte tanarul primar al Slatinei (28 de ani), membru PD. Nas de cununie, nimeni altul decat Cozmin Gusa, pe care gurile rele il dadeau drept noul protector al Laviniei. Acum, ca se casatoresc, Darius si Lavinia au trecut peste supararile din trecut si l-au invitat la nunta si pe Traian Basescu, iar seful statului, culmea, ar fi promis ca vine. "A fost invitat si i-a promis lui Darius ca vine. Acum sa vedem", anunta tanara mireasa. Lavinia recunoaste ca de la momentul "centurii" nu a mai vorbit cu presedintele. "Nici nu mi-am dorit sa vorbesc si probabil ca nici el. Cu Darius are insa o relatie buna, iar daca Darius a vrut langa el o femeie ca mine, trebuie sa ma accepte si el, nu? Eu nu am cum sa-l judec pe Traian Basescu pentru atitudinea prin care a jignit o femeie. Sa-l judece mama lui", se consoleaza Sandru, viitoare Valcov.

    PROBLEMA. Traian Basescu se pare ca nu stie insa un element important: ca nas de cununie este Cozmin Gusa. La aflarea vestii, este de vazut daca presedintele va mai onora nunta. Lavinia este de alta parere. "Asa cum Cozmin poate sa treaca in viata privata peste ceea ce se intampla in viata politica, cred ca si presedintele poate", a declarat ea pentru Radio Guerrilla.

    INVITATI. La nunta sunt 300 de invitati, printre care si alti politicieni din fostul partid al Laviniei. Darius i-a invitat de altfel pe toti primarii PD, ca atare si pe Emil Boc, si pe Adriean Videanu. Mai mult, rochia Laviniei este facuta de fina primarului Capitalei, creatoarea Liliana Turoiu Udrea. Mireasa i-a invitat pe colegii ei din noul partid, PIN, dar si pe cativa parlamentari PD, printre care Roberta Anastase, Radu Dragus si Marcel Romanescu. Pentru ca nunta se desfasoara la malul marii, sunt asteptati si parlamentarii PSD de Constanta, inclusiv fratele primarului, Alexandru Mazare. Cat despre Radu Mazare, Lavinia nu a exclus ca acesta sa participe la nunta din partea nasului, Cozmin Gusa, cu care e prieten. Primarul Mangaliei, Zamfir Iorgus (PSD), este si el invitat.

    Astazi, Darius si Lavinia se vor casatori civil la Slatina, in urbea condusa de mire. Peste o saptamana, deja casatoriti, ei vor tine totusi petrecerea burlacilor la Neptun. Dimineata, pe plaja, invitatii vor participa la un barbeque, urmat de ceremonia religioasa la Biserica din Neptun si de petrecerea de la crama din statiune. Neuitand ca se casatoreste cu un oltean, Lavinia a renuntat la obiceiurile de nunta din Ardealul ei natal, unde se tocmesc doua perechi de nas, iar piscoturile se servesc cu miere, nu cu vin, acceptand de acum traditiile oltenesti.

    ×