x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îşi apără pupilele şi loveşte în presă

Băsescu îşi apără pupilele şi loveşte în presă

de Gabriela Antoniu    |    20 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele Băsescu a declarat ieri la Hotnews că atât Elena Udrea, cât şi Monica Iacob Ridzi "sunt tratate după legea răspunderii ministeriale", iar fiicele sale nu sunt implicate în acte ilegale şi nu se află în situaţia de a-şi justifica public veniturile.



El a răspuns astfel unei alte întrebări, referitoare la posibilitatea ca "episoadele Ridzi, Udrea" sau situaţia financiară a fiicelor sale să contribuie negativ la rezultatul alegerilor prezidenţiale. Băsescu s-a referit şi la "propaganda mincinoasă împotriva familiei sale, arătând că fratele său, Mircea Băsescu, a fost acuzat de implicare în trafic de armament, dar presa a dovedit că acesta nu a avut nici o legătură cu astfel de acţiuni.

Şeful statului a declarat totodată că organizarea referendumului pentru trecerea la Parlamentul unicameral o dată cu alegerile prezidenţiale nu este o manipulare. "Am vrut să profit de atractivitatea alegerilor prezidenţiale pentru a avea un număr de participanţi la vot care să permită validarea referendumului. Dacă aş fi organizat un referendum separat de orice alte alegeri, cu certitudine referendumul nu ar fi putut fi validat din cauza participării reduse", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că interesul lui Sorin Ovidiu Vântu şi al Dan Voiculescu este "să creeze o atmosferă irespirabilă pe fondul infantilismului unei mari părţi a politicienilor" care participă la "emisiuni sterile şi stupide". În acest context, el a dat şi sfaturi: "Faceţi un exerciţiu: nu vă uitaţi la Antene şi Realitatea două săptămâni. Vă asigur că veţi vedea România altfel. O veţi vedea aşa cum este", a mai spus şeful statului.

×
Subiecte în articol: politic