x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu l-a desemnat pe Ponta premier

Băsescu l-a desemnat pe Ponta premier

27 Apr 2012   •   17:13
Băsescu l-a desemnat pe Ponta premier

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat premier pe liderul PSD, Victor Ponta. Iata mai jos discursul presedintelui:

"Va pot prezenta foarte pe scurt pozitia fiecarui partid pentru a intelege la ce ne putem astepta. Minoritatile au spus ca vor ramane consecvente si vor sustine orice prim-ministru desemnat. UNPR nu a avut o propunere pentru functia de prim-ministru, a cerut doar stabilitate. UDMR nu a avut o optiune pentru desemnarea unui prim-ministru. PDL nu a avut o optiune pentru desemnarea unui prim-ministru. PSD a fost singurul partid care a avut o optiune si a fost sustinut si de PNL si PC. Exista un singur nume mentionat si anume domnul Victor Ponta. Asadar, l-am invitat la Cotroceni, am semnat decretul si l-am desemnat premier.

Astazi nu s-a intamplat nimic dramatic. A fost doar un proces democratic, care a probat ca guvernul Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentara. Conform acelorasi principii democratice, optiunea catre domnul Victor Ponta a fost cu atat mai legitima.

Romania nu are niciun motiv de panica. Totul este controlabil din punct de vedere al sigurantei statului. Sper ca obligatia morala, politica si economica - revenirea la salariile din 2010 sa se produca in timp util. A fost unul din principalele puncte discutate cu FMI si Banca Mondiala. Sper ca noul guvern care sper din nou ca se va instala foarte rapid, sa ia in consideratie aceasta rugaminte".

×
Subiecte în articol: ponta premier