x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Mă voi prezenta la Comisia de control al activităţii SRI, dar aştept să-i cheme pe Coldea, pe Maior

Băsescu: Mă voi prezenta la Comisia de control al activităţii SRI, dar aştept să-i cheme pe Coldea, pe Maior

04 Dec 2017   •   22:14
Băsescu: Mă voi prezenta la Comisia de control al activităţii SRI, dar aştept să-i cheme pe Coldea, pe Maior
Sursa foto: DIANA OROS

Senatorul Traian Băsescu, preşedintele PMP, a declarat că se va prezenta la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, dar aşteaptă ca, mai întâi, la comisie să fie audiaţi fostul prim-adjunct al directorului SRI generalul Florian Coldea şi fostul director al Serviciului George Maior.

"Mă voi duce, categoric, dar aştept să-i cheme pe Coldea, pe Maior, pe Dumbravă (generalul SRI Dumitru Dumbravă - n.r.) să-şi epuizeze tot ce are de povestit; mai sunt mulţi alţii şi după ei, mă duc, o să mă duc şi eu", a declarat Traian Băsescu luni, la TVR 1, întrebat dacă se va prezenta la Comisia de control al activităţii SRI pentru a fi audiat.

Fostul şef al statului a spus că actuala Comisie de control al activităţii SRI nu diferă ca activitate de cea de dinainte.

"Nu, nu, nici vorbă, nu se spun lucruri esenţiale. Pescuiesc, aşa, să vadă ce o ieşi, după care se duc supuşi la SRI, care le dă un general sau un colonel să le descifreze ce au spus unii şi alţii în comisie. Deci, nimic deosebit faţă de ce se întâmpla cu fosta comisie. Şi, probabil, foarte curând, dă colţul ierbii şi încep să le pună facilităţile de cazare ale SRI-ului la dispoziţie celor din Comisia SRI, e şi ăsta un mic subiect. Poate le mai face câte o invitaţie, mai prin Deltă, mai prin... Ştiu eu, nu ştiu, am făcut o aluzie doar", a afirmat Băsescu.

El a mai spus că, în "toată nebunia asta a comisiilor", a aflat "cu mare suprindere despre intimitatea dintre conducerea SRI şi Ponta-Dragnea". "Mi-a produs o surpriză în mod real", a adăugat Băsescu.

Acesta a negat că ar fi avut cunoştinţă despre o astfel de relaţie din perioada în care a fost şef al statului, susţinând că a aflat din presă. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: traian basescu