x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De la Vilnius, Băsescu merge la Chişinău: "Mergem să-i felicităm pe moldoveni și să le spunem că-i așteptăm cu drag în UE”

De la Vilnius, Băsescu merge la Chişinău: "Mergem să-i felicităm pe moldoveni și să le spunem că-i așteptăm cu drag în UE”

29 Noi 2013   •   13:52
De la Vilnius, Băsescu merge la Chişinău: "Mergem să-i felicităm pe moldoveni și să le spunem că-i așteptăm cu drag în UE”

Traian Băsescu a participat astăzi la summit-ul de la Vilnius, în cursul căruia Republica Moldova a parafat acordul de asociere cu Uniunea Europeană. După summit, preşedintele României va face o vizită la Chişinău.

"Trec și pe la Chișinău pentru o discuție cu președintele Republicii Moldova. Acum plecăm, da! Facem o escală la Chișinău înainte de București, dar și pentru că astăzi Ambasada României de la Chișinău organizează sărbătorirea Zilei Naționale. Vor fi peste 1.000 de invitați și este o bună oportunitate să mergem să-i felicităm pe moldoveni la ei acasă și să le spunem că-i așteptăm cu drag în UE, dar nu-i așteptăm pasiv. Îi ajutăm, atât cât putem să avanseze pe acest drum", a afirmat Traian Băsescu, întrebat, într-o conferință de presă, dacă delegația României merge la Chișinău pentru a sărbători parafarea Acordului de Asociere cu UE.

Președintele a declarat, într-o conferință de presă susținută după reuniune, că parafarea acestui acord este „un pas înainte”, dar că Moldova mai are un drum lung de parcurs până la integrarea în Uniunea Europeană.

"Uniunea Europeană a trecut Prutul”, a spus președintele.

×