x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu merge la Consiliul European: "Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător"

Băsescu merge la Consiliul European: "Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător"

24 Oct 2013   •   10:55
Băsescu merge la Consiliul European: "Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător"

Preşedintele Traian Băsescu a spus, joi, înainte de plecarea la Bruxelles, pentru reuniunea Consiliului European, că le reaminteşte "celor care cred că viaţa începe odată cu ei" că este unul dintre şefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, în care una dintre componente este digitalizarea.

 Preşedintele Băsescu a precizat, în declaraţia de presă susţinută la Aeroportul "Henri Coandă", că doreşte să facă o singură remarcă, referitoare la "nevoia unor cunoscători în ale digitalizării la acest consiliu", precizând că nu ştie pe niciunul din şefii de stat care să vină din economia digitală.

El a precizat că acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici. "Vreau să reamintesc celor care cred că viaţa începe odată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, în care unul din pilonii esenţiali este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător", a comentat Traian Băsescu.

Orgoliul şi frustrarea personală a preşedintelui Traian Băsescu de a reprezenta România la Consiliul European într-un domeniu în care Guvernul este cel care are competenţe creează deservicii ţării şi împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT, a afirmat premierul Victor Ponta.

Mai multe informatii, aici.

×
Subiecte în articol: traian basescu consiliul european