x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, MESAJE CAMUFLATE pentru UDREA? "Să fii extrem de tare, să reziști"

Băsescu, MESAJE CAMUFLATE pentru UDREA? "Să fii extrem de tare, să reziști"

16 Feb 2015   •   22:36
Băsescu, MESAJE CAMUFLATE pentru UDREA? "Să fii extrem de tare, să reziști"

Fostul președinte Traian Băsescu a acordat un interviu în această seară, în care a făcut precizări în legătură cu arestarea Elenei Udrea. De asemenea, Băsescu a precizat că, până la încheierea mandatului, nu ar fi avut informații că Elena Udrea a fost implicată în activități ilegale și a reafirmat că are încredere în aceasta până când un judecător va spune că este vinovată. 

De asemnea, Traian Băsescu nu a pierdut ocazia să-i adreseze pupilei prezidențiale încurajări mascate în descrieri generalizate. Același gen de afirmații despre care procurorii au declarat că le-a folosit Elena Udrea pentru a trimite mesaje în arest lui Dorin Cocoș, camuflate sub forma interviurilor pe care le-a dat la diferite posturi de televiziune, înainte să fie arestată.

Băsescu a susținut că solicitările Parchetului de începere a urmăririi penale împotriva Elenei Udrea este o situație de Guiness Book. "Este o avalanșă pentru care trebuie să fii extrem de tare să reziști, să ai un caracter foarte puternic, pentru că altfel te prăbușește moral și un om care nu se mai poate bate este un om condamnat, iar eu cred că Elena Udrea, eu așa o știu, e un om care nu minte și în care poți să ai încredere. Eu nu am auzit-o pe femeia asta vorbind de bani, să ia bani, sa facă ceva ...", a mai spus fostul președinte. 

Președintele a lăsat să înțeleagă că ar putea să influențeze o decizie în cazul Elenei Udrea, dar că nu va încerca s-o facă.

"Eu nu am avut nicio informație până când am plecat din mandat că Elena Udrea ar fi implicată în lucruri ilegale.(..) Nu voi intra în corul mediatic care se desfășoară acum la adresa Elenei Udrea mai ales că mâine acest om se prezintă în fața judecătorilor. Voi respecta comportamentul, ceea ce am respectat în tot mandatul meu, și anume comportamentul prin care să nu încerc să influențez vreo decizie", a afirmat Traian Băsescu la TVR1, calificând drept "minciună" afirmația potrivit cărora justiția ar fi așteptat ca el să termine mandatul de șef al statului pentru a o ancheta pe Elena Udrea.

×