x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu am folosit niciodată instituţiile în lupta politică, continuaţi voi perfecţionarea statului

Băsescu: Nu am folosit niciodată instituţiile în lupta politică, continuaţi voi perfecţionarea statului

22 Dec 2017   •   23:13
Băsescu: Nu am folosit niciodată instituţiile în lupta politică, continuaţi voi perfecţionarea statului
Sursa foto: DIANA OROS

Liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat vineri că niciodată în mandatele sale la Cotroceni nu a folosit instituţiile statului în lupta politică, aşa cum a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Dragă Căline, eu îmi asum bunele şi relele mandatelor mele! Domnul Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu atacă, nici mai mult, nici mai puţin, folosirea instituţiilor statului în lupta politică în timpul mandatului meu. Greşit! Eu nu am folosit niciodată instituţiile statului în lupta politică", a scris Băsescu, vineri, pe Facebook.

 

Fostul şef al statului a adăugat că, încă înainte de terminarea mandatului său la Preşedinţie, a afirmat că "mai trebuie făcute multe pentru ca statul să fie perfect".

"Continuaţi voi, cei care astăzi sunteţi la putere, să-l perfecţionaţi (sau ai fost cumva şi tu prim-ministru cam patru ani în timpul mandatelor mele?) şi trageţi la răspundere pe cei care, eventual, au făcut abuzuri în timpul mandatului meu. Şi încă ceva, îmi asum bunele şi relele mandatelor mele. Dar, aveţi grijă, nu distrugeţi ce s-a construit, ci faceţi lucrurile mai bine", a completat Băsescu.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat vineri că preşedintele Klaus Iohannis repetă "greşeala" predecesorului său, de a folosi "forţe represive ale statului pentru a tranşa lupta politică".

"Până la urmă, trebuie trasă o concluzie şi aici cred că preşedintele are o mare responsabilitate. Trebuie trasă concluzia că el face exact aceeaşi greşeală pe care a făcut-o predecesorul său, Traian Băsescu, de a folosi aceste forţe represive ale statului pentru a tranşa lupta politică, pentru a-şi elimina adversarii, pentru a distorsiona, prin distribuirea de ştiri false, percepţia publică. Şi o face amplu şi grosolan. Am văzut că adoptă exact acelaşi stil de a face politică cu cel al lui Traian Băsescu. A menţinut, a preluat exact aceleaşi metehne de la Băsescu, mai puţin, sigur, calităţile lui", a afirmat Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu