x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu avem nevoie de monitorizarea Comisiei Europene pe referendum

Băsescu: Nu avem nevoie de monitorizarea Comisiei Europene pe referendum

12 Iul 2012   •   11:29
Băsescu: Nu avem nevoie de monitorizarea Comisiei Europene pe referendum

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, la sediul sau de campanie, raspunzand unei intrebari referitoare la declaratia liderului PES Serghei Stanisev, ca nu crede ca Romania are nevoie de monitorizarea Comisiei Europene in ceea ce priveste referendumul din 29 iulie.

"Cred ca nu avem nevoie de monitorizare, Romania este un stat stabil din punct de vedere al institutiilor implicate in referendum si cred ca nu avem nevoie de monitorizare", a spus Traian Basescu.

Intrebat ce parere are despre vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles, presedintele suspendat a afirmat: "Intrebati-l pe domnul Victor Ponta, mai ales ce nu s-a putut spune public sa-l intrebati".

Totodata, Traian Basescu a fost intrebat daca este de parere ca referendumul de anul acesta ar trebui organizat dupa aceleasi criterii ca in 2007. "Cred ca referendumul trebuie organizat dupa Constitutie", a mai spus Basescu.

Liderul PES Serghei Stanisev a declarat, la Bruxelles, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca au fost formulate suspiciuni legate de faptul ca procedura de organizare a referendumului nu ar fi constitutionala si ca oficialii europeni se vor asigura astfel ca normele UE sunt respectate.

"Nu va fi tolerata incalcarea niciunei reguli a Uniunii Europene si a principiului statului de drept", a spus Stanisev.

El si-a exprimat sprijinul pentru Guvernul de la Bucuresti, aratand ca este sigur ca referendumul va fi organizat in mod corect, si a criticat "oportunismul si ipocrizia" partidelor care ataca si exagereaza situatia politica din Romania.

×