x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: PSD va fi mult mai puţin credibil cu Dragnea preşedinte decât cu Ponta

Băsescu: PSD va fi mult mai puţin credibil cu Dragnea preşedinte decât cu Ponta

12 Oct 2015   •   22:47
Băsescu: PSD va fi mult mai puţin credibil cu Dragnea preşedinte decât cu Ponta

Fostul şef al statului Traian Băsescu a declarat, luni, că PSD va fi un partid mult mai puţin credibil cu Liviu Dragnea ca preşedinte decât a fost cu Victor Ponta, invocând faptul că în timp ce Ponta nu se află în situaţia de a fi condamnat în primă instanţă, deşi are probleme cu justiţia, Dragnea a fost deja condamnat în primă instanţă "pentru nimic altceva decât fraudă electorală".

"Ponta a demisionat din motive legate de justiţie (...) şi nu este încă în situaţia de a fi fost condamnat măcar într-o primă instanţă. Dragnea, care este condamnat în primă instanţă la Înalta Curte, a devenit preşedintele partidului. S-a schimbat un presupus om care a încălcat legea cu unul care aproape sigur a încălcat pentru că prima instanţă l-a condamnat. (...) Cât de credibilă e susţinerea luptei anticorupţie clamată de PSD, atâta timp cât acest partid in corpore, cu 97% sau 99%, alege în fruntea lui un om care a fost deja condamnat pentru nimic altceva decât fraudă electorală într-o primă instanţă?", a afirmat Băsescu, la TVR.

Fostul preşedinte consideră că rezultatului scrutinului intern din PSD îi va oferi lui Liviu Dragnea "o putere incredibilă" nu numai în partid, ci şi în raport cu Guvernul şi cu premierul.

Pe de altă parte, comentând scenariul unei posibile înţelegeri între Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis în urma căreia premierul Ponta să-şi piardă funcţia, Traian Băsescu a opinat că actualul preşedinte interimar al PSD ar refuza să negocieze.

"Dragnea va merge, aşa cum îl cunosc, nu zic că îl cunosc perfect, dar cât e de alunecos ştiu precis, chiar dacă e un băiat isteţ (...). În mod categoric, dacă i se va întinde mâna unor negocieri, le va face", a arătat Băsescu.

Sursa: Agerpres

×