x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Rog procurorii să ancheteze cazul Nana. Dacă s-a încălcat legea, voi răspunde

Băsescu: Rog procurorii să ancheteze cazul Nana. Dacă s-a încălcat legea, voi răspunde

de Veronica Micu    |    08 Apr 2014   •   14:42
Băsescu: Rog procurorii să ancheteze cazul Nana. Dacă s-a încălcat legea, voi răspunde
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu i-a rugat, astăzi, pe procurori, în cadrul prezentării bilanţului anual al Ministerului Administraţiei şi Internelor, să ancheteze cazul Nana. Declaraţia preşedintelui vine după ce Corpul de Control al premierului a anunţat că au fost constatate operaţiuni şi acte ilicite care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni.

"Corpul de control al primului ministru a constatat nereguli în achiziţia de teren a familiei mele la Nana, eu vă rog aici pe voi, pe poliţişti, procurorul general, procurorul şef DNA, procurorul şef DIICOT, anchetaţi imediat şi dacă este încălcare de lege să răspundă inclusiv preşedintele României. Iar eu pot să vă spun asta pentru că sunt liber faţă de voi şi faţă de oricine. Am vrut să subliniez acest lucru pentru că, probabil, este ultimul bilanţ al MAI la care particip, premierul se roagă pentru asta, cine ştie, nu se ştie, întortocheate sunt căile Domnului, vă treziţi cu mine la anul pe aici. Ştiu destul de bine cum funcţionează statul în toate detaliile", a spus Traian Băsescu.

Corpul de control al Guvernului va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul schimburilor de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi, după ce a constatat operaţiuni şi acte ilicite care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni, se arată în raportul Corpului de control.

Potrivit raportului, atribuţiile legale în legătură cu soluţionarea cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate de către Comisia locală de fond funciar Nana în perioada 1997-2005 au fost exercitate defectuos, iar reconstituirea dreptului de proprietate s-a realizat pe alte terenuri decât vechile amplasamente ale foştilor proprietari, fără obţinerea consimţământului persoanelor îndreptăţite, cu încălcarea prevederilor legale.

×