x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi Udrea, braţ la braţ la capitolul nivel de încredere din partea românilor

Băsescu şi Udrea, braţ la braţ la capitolul nivel de încredere din partea românilor

14 Mai 2012   •   19:34
Băsescu şi Udrea, braţ la braţ la capitolul nivel de încredere din partea românilor

Conform unui sondaj de opinie efectuat de CCSB, procentul romanilor care au incredere in Traian Basescu a scazut la 15%, la acelasi nivel cu cel al Elenei Udrea.

Din datele furnizate de rezultatele aceluiasi sondaj, imaginea publica a lui Traian Basescu s-a deteriorat apreciabil in ultima luna, 25% dintre cei care au raspuns sondajului afirmand ca impresia lor despre presedintele Romaniei s-a modificat in rau in intervalul mentionat.

● 43% dintre romani o aprecieaza ca directia in care se indreapta tara noastra este gresita, in timp ce 42% spun ca aceasta este buna.

● Majoritatea romanilor isi apreciaza starea materiala ca fiind medie, in timp ce 37% se considera saraci si doar 12% afirma despre ei ca ar fi bogati.

● Din punct de vedere politic, majoritatea romanilor considera ca vederile lor se situeaza la centrul esichierului politic - 40%, 22% sunt de dreapta, si, surprinzator, numai 18% considera ca sunt de stanga.

● La capitorul incredere in politicieni clasamentul este condus de Victor Ponta - 52%, urmat de Sorin Oprescu - 50% si Crin Antonescu - 46%. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu beneficieaza de increderea a 31% dintre romani, urmat de senatorul Dan Voiculescu - 27% si de presedintele Senatului Vasile Blaga - 26%. Pe ultimele locuri ale politicienilor vizati de sondajul de opinie se afla Dan Diaconescu - 21%, Traian Basescu - 15% si Elena Udrea - 15%.

● In privinta jurnalistilor, de cea mai mare incredere din partea romanilor se bucura Mircea Badea - 42%, urmat de Mihai Gadea - 37% si Victor Ciutacu - 31%. Urmeaza in clasament Emil Hurezeanu - 31%, Radu Tudor - 27% si Bogdan Chireac - 24%.

● Evaluand activitatea lui Traian Basescu in cel de-al doilea mandat de presedinte, 3% dintre romani s-au declarat foarte multumiti, 18% destul de multumiti, 27% destul de nemultumiti si 50% foarte nemultumiti.

● 19% dintre romani au o parere foarte buna despre activitatea de prim-ministru a lui Victor Ponta, 39% o considera destul de buna, 10% destul de proasta si 9% foarte proasta.

● Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, 55% dintre romani s-ar prezenta la vot, 30% declarand ca nu ar merge la urne, in timp ce 15% au declarat ca nu sunt prezenti in tara.

● Optiunile de vot ale celor care s-ar prezenta la urne ar fi repartizate dupa cum urmeaza: USL - 63%, PDL - 14%, PP-DD - 9%, UDMR - 5%, PRM - 3%, alte partide obtinand procente nesemnificative. De altfel, 59% dintre romani aprecieaza ca alegerile vor fi castigate de catre USL - 59%.

Sondajul a fost efectual in perioada 7-10 mai 2012, pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, marja de eroare fiind de +/- 3.1%.
articol in curs de actualizare

×