x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Suntem latini, ne criticăm unii pe alţii, dar avem creştere economică al treilea an consecutiv

Băsescu: Suntem latini, ne criticăm unii pe alţii, dar avem creştere economică al treilea an consecutiv

03 Aug 2013   •   12:06
Băsescu: Suntem latini, ne criticăm unii pe alţii, dar avem creştere economică al treilea an consecutiv
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Sulina, că România va avea creştere economică în al treilea an consecutiv şi românii au toate motivele să fie optimişti, chiar dacă mai sunt şi criticile interne specifice unui popor latin, informează mediafax.ro.

"Dacă privim la realitatea de astăzi, indiferent ce critici vedeţi la adresa României sau cum ne criticăm noi unii pe alţii, că latini suntem, România este o ţară care de doi ani are creştere economică, de fapt anul acesta va fi al treilea consecutiv cu creştere economică. Nu foarte mare, dar a trecut printr-o perioadă foarte grea România în 2009-2010, iar acum a ieşit din această perioadă", a spus Băsescu, la întâlnirea cu tinerii români din afara graniţelor din tabăra de la Sulina.

El a arătat că o mare problemă rămâne relansarea economică a ţărilor din zona Euro, ca Germania şi Franţa, economia românească depinzând de exporturile în aceste state.

"Suntem optimişti pentru că avem toate motivele să fim optimişti, totul e să ştim să administrăm bine şansele pe care le avem. Fie că vorbim de cele interne, România este o ţară bogată, are aur, are ţiţei, are gaze naturale, are păduri, munţi, posibilitatea să facă turism, fie banii pe care îi primim din afară pentru propria noastră dezvoltare", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că România va reuşi "cu siguranţă" să utilizeze şi fondurile nerambursabile de la UE deoarece "românul nu e atât de delăsător".

"Şi eu cred că România îşi va valorifica din plin toate şansele, chiar dacă suntem nemulţumiţi, şi vedeţi şi voi în presă, că folosim prea puţin banii nerambursabili pe care îi avem la dispoziţie. Dar cu siguranţă îi vom utiliza până la urmă pentru că nu e românul atât de delăsător încât să nu utilizeze banii pe care îi primeşte gratuit", a mai spus şeful statului.

El nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor referitoare la şedinţa CSAT de vineri şi privatizarea CFR Marfă, precum şi la faptul că premierul Victor Ponta nu a fost prezent la această şedinţă. 

×
Subiecte în articol: traian basescu sulina crestere economica