x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu trece la ameninţări: "Cei care au orchestrat lovitura de stat trebuie traşi la răspundere"

Băsescu trece la ameninţări: "Cei care au orchestrat lovitura de stat trebuie traşi la răspundere"

30 Iul 2012   •   12:08
Băsescu trece la ameninţări: "Cei care au orchestrat lovitura de stat trebuie traşi la răspundere"

La putin timp dupa ce BEC a anuntat rezultatele cvasifinale ale referendumului, implicit "victoria" lui Basescu, presedintele suspendat a rostit un discurs cu iz amenintator, desi a reiterat ca are ca obiectiv diminuarea faliei din societatea romaneasca

"Romanii in majoritatea lor, 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus nu demiterii presedintelui. Natiunea romana are 22 de milioane, nu doar 7 milioane. Eu sunt presedinte pentru toti cei 22 de milioane.

Am luat nota ca romanii nu au acceptat referendumul care avea ca obiectiv ascunderea loviturii de stat orchestrata in perioada 3-6 iulie, cand pilonii democratiei au fost decapitati.

Romanii isi doresc un echilibru al puterilor statului.

Cer USL sa inceteye razboiul impotriva institutiilor statului, care trebuie consolidate, nu supuse partidelor. Voi continua sa lupt pentru independenta institutiilor statului.

Referendumul a aratat ca in politica trebuie sa exista limite. Majoritatea pe care o ai in Parlament nu trebuie sa iti permita sa treci aceste limite

Eforturile romanilor din ultimii trei ani nu trebuie neglijate.

In societatea romaneasca s-a creat o falie uriasa, care devine principalul risc pentru natiunea romana. Obiectivul meu pana la finalul mandatului este diminuarea, chiar eliminarea acestei falii, uneori ideologica, uneori economica, uneori sociala.

O alta urgenta majora este reconstructia credibilitatii Romaniei, pentru care, prin participarea la vot, romanii au creeat o buna premiza. Dincolo de actiunea romanilor, politicienii trebuie sa convinga parterenerii ca 3-6 iulie a fost doar o ratacire, nu un mod de a face politica in Romania.

Nu avem alta solutie decat respectarea valorilor Uniunii Europene.

As atentiona guvernul ca Romania are doi dusmani extrem de puternici. Primul este criza economica. Leacul impotriva acesteia nu se afla numai in Romania, astfel ca numai prin solidaritate vom putea depasi momentele dificile care ne asteapta.

Al doilea mare dusman este seceta, iar rezultatele se vor vedea in trimestrul trei si, mai ales, in ultimul trimestru al anului.

Voi veghea ca responsabilii pentru iregularitatile comise la referendum sa raspunda. Acestea au fost pregatite si executate in timpul votului. Nu trebuie sa lasam impresia ca procesele electorale sunt la bunul plac al partidelor.

Romania a suferit daune enorme din cauza loviturii de stat. Parerea mea este ca cei care au orchestrat aceasta lovitura de stat trebuie trasi la raspundere.

Institutiile statului trebuie sa ne spuna ca acesta este modul de comportament, sau daca nu cumva Constitutia a fost incalcata. Un stat in care politicienii nu mai respecta Constitutia devine vulnerabil.

As vrea sa fiu chemat la Parchet pentru a da explicatii pentru folosirea sintagmei lovitura de stat. Mai am cateva zile in care nu am imunitate si chiar imi doresc sa fiu chemat."

×