x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bătaie pentru invitaţi

Bătaie pentru invitaţi

de Carmen Vintila    |    27 Oct 2010   •   00:00

Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu l-a îmbrâncit pe un agent care asigura paza la intrarea ţn lojele situate chiar deaspura plenului  pentru că acesta nu i-a permis să-şi aducă invitaţii. "Dă-te de aici că-ţi dau şi una!...Invitaţii stau şi aici, stau peste tot...Eu sun parlamentar şi eu hotărăsc aici", a ţipat Ruşanu, care l-a trimis pe agent să se ducă şi să-i spună asta şi secretarului general al Camerei, Gheorghe Barbu.

Ruşanu s-a enervat pentru că deşi iniţial  în Birourile reunite ale celor două Camere s-ar fi stabilit ca orice invitat să participle la dezbaterile de la moţiune, ulterior s-ar fi dat o ultimă dispoziţe "ca numai invitaţii care au ecuson de o anumită culoare să intre". Potrivit lui Ruşanu invitaţii PSD şi PNL au fost "goniţi" de la intrare.

Ruşanu a fost nemulţumit că invitaţii nu au fost lăsaţi să intre în lojele situate deasupra plenului de unde discuţiile se pot auzi mai bine, iar nemulţumirile celor invitaţi la fel. Secretarul general al Camerei a declarat că, într-adevăr lojele de la etajul de sus au fost rezervate invitaţilor şi dăc lojele de jos nu sunt ocupate toate de presă, aceştia să aibă acces şi acolo.

În final, şi în lojele de deasupra plenului dar şi în cele situate mai sus cu un etaj, au reuşit să ajungă în jur de 300 de personae, cele mai multe purtând ecusoane cu "Liga pentru preşedinte". Sunt şi reprezentanţi ai Asociaţiei Tinerilor profesionişti, de la Asociaţia Lamâiul dar şi de la Asociaţia de Tineri pentru susţinerea Valorilor Naţionale.


PAZĂ FĂRĂ JANDARMI

Conducerile celor două Camere au hotârât înainte de începerea  dezbaterii moţiunii de cenzură, la propunerea senatorului PC Dan Voiculescu, ca supravegherea clădirii să fie făcută numai de SPP şi de serviciul de protecţie al Camerei Deputaţilor, celelate forţe de ordine militarizate neavând ce căuta în clădire.

"Orice e militarizat în Palatal Parlamentului nu are ce căuta, pentru că nu are pe cine păzi. Am cerut ca toate forţele militarizate, dacă sunt în Parlament, şi colegii mei au spus că sunt, să poftească afară!", a spus Voiculescu.

La ţnceputul şedinţei de plen, secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a fost acuzat de deputatul PSD Aura Vasile că Parlamentul a fost ocupat de trupe, scutieri, jandarmi.

Vasile i-a cerut lui Barbu să evacueze forţele respective de ordine care nu au ce căuta în clădire. "Într-o ţară democratică s-a putut întâmpla ca scutierii să înconjoare 50 de cetăţeni care erau  "planificaţi" să viziteze Senatul", a mai spus Vasile, acuzându-l pe Barbu şi că a împiedicat accesul invitaţilor la dezbaterea moţiunii, "locurile fiind ocupate încă dinainte de afi depusă moţiunea". 

×
Subiecte în articol: politic