x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Batalie dura pe electorat

Batalie dura pe electorat

15 Iun 2004   •   00:00

POLITIC

Campania electorala pentru alegerea primarilor in al doilea tur de scutin va dura doar opt zile, motiv pentru care combatantii fac totul pentru a convinge electoratul.

Sechelariu trece la amenintari

Actualul primar al municipiului Bacau si candidat la aceasta functie in turul doi, Dumitru Sechelariu, si-a cam pierdut electoratul. Pentru ca oamenii incep sa se planga de marile lui realizari, Sechelariu ar fi trecut la amenintari pe fata si la impartit pumni.
DANA PICIU

Dumitru Sechelariu a chemat oamenii din cartierul Izvoare (fosta comuna pe care el a inclus-o in administratia orasului) la o intalnire, lasandu-le la poarta cate un tricou, niste pixuri, caiete cu figura lui pe coperta si o invitatie. Oamenii s-au dus la Scoala 21 nu pentru a-l aplauda asa cum se astepta primarul, ci pentru a-si spune nemultumirile.

Ulite desfundate

Cartierul, desi este parte din Bacau, a ramas tot la stadiul de sat sarac cu ulite desfundate. Mavrichi Vasile l-a votat pe Sechelariu de doua ori, in 1996 si in 2000. In acest an nu a mai votat deloc pentru ca s-a saturat de vorbarie. Are o pensie de 3 milioane de lei pe luna, traieste din acesti bani cu sotia si cu fiica sa, care sunt somere. S-a dus la intalnirea cu Sechelariu de la scoala pentru ca a considerat ca este un bun cetatean. Curtea scolii era plina de rromi adusi de primar cu masini. "Satenii", cum le spune el vecinilor, stateau si ascultau ce spunea primarul care se urcase pe o masa pentru a-i supraveghea pe toti de sus.

Pumni in ceafa

"In momentul in care Sechelariu a spus ca nu exista in toata Europa oras mai frumos si mai curat ca Bacaul m-am enervat si i-am spus ca cimitirul de la noi din cartier este plin de apa provenita de la niste izvoare necaptate si de gunoaie, ca langa strada mea au crescut balariile cat casa si ca ne mananca serpii, ca pasarela peste care trebuie sa treci pentru a ajunge in cartier este neluminata. Cand a auzit ca-i tulbur discursul a facut un semn din cap si au sarit pe mine tiganii de la spatii verzi pe care i-a adus cu el, niste matahale. Mi-au dat cu pumnii in ceafa si in spate. M-au auzit fata si sotia de acasa cum tipam, iar tiganii imi spuneau sa tac din gura. Am fost la politie sa fac plangere, dar politistii mi-au zis sa ma duc si eu la un ziar, ca ei nu au cu ce sa ma ajute. Mi-am cumparat niste foi de varza sa-mi pun pe spate sa-mi treaca durerea", ne-a povestit batranul. "Daca iese Stavarache primar sa faca el ceva si pentru cartierul nostru", a mai spus el.

Se compara cu Iisus

Un alt episod la fel de pitoresc s-a petrecut sambata in timp ce Dumitru Sechelariu participa la o intalnire cu profesorii bacauani. Sechelariu s-a comparat cu Iisus Hristos. "Iisus nu a facut rau nimanui, a spus vorbe de taina si de duh si a fost rastignit. Eu la ce sa ma astept?" Pentru adversarii sai a avut cateva cuvinte: "Nu veti scapa, manca-v-as gura!", fara a preciza vreun nume. "Nu e posibil ca profesorii sa se duca in clase si sa le spuna elevilor sa voteze cu oricine in afara de Sechelariu", i-a mai mustruluit el pe profesori. Punctul culminant si de maxima enervare a lui Sechelariu a fost la final, cand i-a spus unui dascal care mesteca guma ca de jumatate de ora se uita la el. "Daca nu-ti convine, dute-n ma-ta in c-r acasa."

Salarii doar pentru primar

La o alta intalnire pe care a avut-o cu electoratul, candidatul PSD s-a dezis de partidul pe care il reprezinta indemnandu-i pe concitadinii sai sa-l voteze pe omul Sechelariu si nu PSD. El a mai spus despre Ion Iliescu ca sta si plange pe umarul poporului, lucru pe care el nu poate sa-l faca. "Nu pot sa va cresc eu voua salariile. Eu pot sa le maresc doar pe ale mele si pe ale salariatilor mei. Nu puteti sa aveti salarii ca in Occident", a mai spus primarul bacauan.

MOTIV

Actualul primar al municipiului Bacau si candidat la aceasta functie in turul doi, Dumitru Sechelariu, si-a cam pierdut electoratul. Pentru ca oamenii incep sa se planga de marile lui realizari, Sechelariu ar fi trecut la amenintari pe fata si la impartit pumni.

SCHIMB

Sub patronajul primarului Sechelariu, printr-o hotarare a Consiliului Local Bacau, un teren central in valoare de milioane de dolari de langa stadionul municipal a fost dat la schimb pe un alt teren din zona de periferie, cu o valoare mult mai mica, aflat in proprietatea patronului societatii Letea. Pe terenul de langa stadion a functionat pana acum o baza de antrenament a Liceului Sportiv din Bacau, odinioara una dintre cele mai productive pepiniere de fotbalisti din tara. Aici se strangeau si inca se mai strang pustii talentati ai orasului, elevi ai liceului sportiv sau din afara pentru a-si petrece timpul. Baza sportiva va fi demolata, iar in locul ei va fi construit un complex tip mall. Deocamdata, buldozerele primariei au daramat doar gardul si au scos din radacini cativa brazi.

SUMA: Batalie dura pe electorat

Sechelariu trece la amenintari

A treia oara la vot

Campanie electorala de opt zile

Se scot dosare de la naftalina

PSD, acuzat de cumpararea unor consilieri
×
Subiecte în articol: politic sechelariu