x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Becali, în prima zi la Parlament ca deputat: Sunt cel mai puternic deputat! Spuneţi-mi dacă vedeţi vreunul mai puternic decât mine pe aici?

Becali, în prima zi la Parlament ca deputat: Sunt cel mai puternic deputat! Spuneţi-mi dacă vedeţi vreunul mai puternic decât mine pe aici?

18 Dec 2012   •   12:11
Becali, în prima zi la Parlament ca deputat: Sunt cel mai puternic deputat! Spuneţi-mi dacă vedeţi vreunul mai puternic decât mine pe aici?
Sursa foto: OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Gigi Becali s-a prezentat la Parlament pentru a-şi prelua mandatul de deputat câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie. Latifundiarul din Pipera s-a lăudat că este singurul "om cu dublă funcţie: deputat naţional şi europarlamentar".

"Sunt cel mai puternic deputat! Spuneţi-mi dacă vedeţi vreunul mai puternic decât mine pe aici? Aţi mai stat cu vreunul aşa cum staţi cu mine? Bine, poate aţi stat cu Ponta, dar el este primul-ministru. Dar Becali e Becali", le-a spus Gigi Becali jurnaliştilor.

În schimb, Gigi Becali nu şi-ar dori să devină ministru sau premier. "Eu nu vreau să fiu premier, nu vreau, fac și eu ca Geoană, mie nu-mi place să fiu nominalizat, vreau să nominalizez. Eu vreau să conduc generali, nu să fiu generalul cuiva. La președinție nu candidez, candidează domnul Antonescu. Măcar acum sunt numărul unu soldat, nu cred că e vreunul dintre deputații ăștia mai puternic ca mine", a declarat Becali, înainte de depunerea jurământului în Parlament.

"Eu sunt un om foarte sentimental. Mă vedeţi aşa, mai dur, dar am o inimă sensibilă şi lucrurile simbolice vreau să le trăiesc la maxim. Pentru sufletul meu vreau să trăiesc maxim. Ca să trăieşti maxim, trebuie să gândeşti maxim. Dacă inima ta nu cântă în ceea ce spui, într-un moment simbolic, nu are nicio valoare nici pentru alţii", a continuat patronul Stelei.

Gigi Becali îşi doreşte să umble şi la jurământul depus la ceremonia de preluare a mandatului.

"Eu voi adăuga ceva jurământului care să facă parte tot din context. Eu trebuie să ies din decor. Eu dacă fac un jurământ, nu-l uit. Eu mă gândesc la jurământ pentru că acel jurământ trebuie să fie în inima ta. În opinia mea, mâna pe Biblie înseamnă un legământ cu Dumnezeu şi poporul tău"

Deputatul PNL vrea să îşi angajeze cinci-şase consilieri "cu înaltă pregătire" pentru a-l ajuta în activitatea de parlamentar.

Pe lângă proiectele asumate de USL în ansamblul său, Becali are şi idei proprii. "O să facem o lege să desfiinţăm ANI. După mine, ANI trebuie desfiinţată", a spus Becali când a venit vorba de completarea declaraţiilor de avere şi de interese.

×