x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Berceanu: Cei de la PSD confundă "domnia cu prostia"

Berceanu: Cei de la PSD confundă "domnia cu prostia"

04 Sep 2009   •   00:00

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, astăzi, la Şcoala de vară a PDL de la Costineşti, că dacă PDL va constata că cei de la PSD nu sunt la guvernare, dar vor să rămână la Putere, o să le dea câte un semnal, o dată la 2-3 zile şi le va mai da "câte o exemplificare afară".



"Am înţeles că colegii de la PSD sunt în lanul de porumb din Judeţul Argeş, unde pregătesc lucruri importante pentru perioada viitoare. Eu le-am mai transmis aşa, la întâlnirile coaliţie, dar nu prea m-au băgat în seamă, că erau prea puţini, că e bine prin lanul de porumb să decidă dacă sunt la guvernare, aşa cum scrie în protocolul de colaborare, şi, dacă nu sunt, să se decidă şi să nu păcălească lumea", a spus Berceanu.

Ministrul Transpoturilor a continuat: "Noi, dacă vom constata că nu sunt la guvernare, dar vor să stea în guvernare, o să le mai dăm câte un semnal, să mai înţeleagă una din prevederile din protocol. O dată la două-trei zile, mai dăm câte o exemplificare afară", a spus Berceanu, citat de Mediafax.

El a folosit expresia "Enough is enough" (care se poate traduce "Destul, ajunge!", n.r.) pentru a sugera că PDL a "răbdat" suficient atitudinea PSD.

"Am răbdat suficient, la un moment dat, cred că au confundat domnia cu prostia. E periculos, în general, mai ales cu PDL, cu câţiva dintre noi este periculos să joci acest joc prea mult şi exact când se apropie sfârşitul anului, s-ar putea să fii într-o postură în care să îţi dai seama că nu e bine să joci jocul ăsta", a completat Berceanu.

"Noi am avut foarte multă răbdare, chiar cu riscul de a întinde la maxim nervii propriului partid, care tot aştepta anumite măsuri şi ele nu prea veneau. Vă rog să aveţi în continuare această răbdare, pentru că dorim să facem nişte lucruri care sunt bine gândite pentru a obţine nişte rezultate concrete, palpabile", a mai spus Berceanu.

În opinia ministrului PDL, PSD a reuşit performanţa ca, în mandatul trecut, timp de doi ani şi jumătate să pară în opoziţie, dar să fie la guvernare, iar de nouă luni încoace, să pară la guvernare, dar să fie în opoziţie. "E o scamatorie pe care văd că cu prea multă dragoste o practică, nu ştiu foarte bine la ce le foloseşte", a mai spus acesta.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al formaţiunii, că poziţia partidului este că România nu îşi poate permite o criză politică. El a adăugat că PSD este dispus să continue să investească în acest proiect politic, "cu toate deficienţele şi nemulţumirile" pe care le are.

×
Subiecte în articol: politic