x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Biden acordă Ucrainei asistenţă militară suplimentară și salută planul aprobat de Congresul SUA

Biden acordă Ucrainei asistenţă militară suplimentară și salută planul aprobat de Congresul SUA

20 Mai 2022   •   09:00
Biden acordă Ucrainei asistenţă militară suplimentară și salută planul aprobat de Congresul SUA
Sursa foto: Hepta

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat, joi seară, asistenţă militară suplimentară în valoare de 100 de milioane de dolari pentru armata ucraineană şi a salutat aprobarea de către Congresul american a planului general în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru susţinerea Ucrainei.

Asistenţa militară suplimentară va include sisteme de artilerie, radare şi muniţie, potrivit CNN.

Preşedintele SUA a salutat aprobarea în Congresul SUA a planului general de asistenţă destinat Ucrainei. "Este un mesaj clar adresat întregii lumi. Statele Unite sunt alături de curajosul popor ucrainean în lupta pentru apărarea democraţiei şi libertăţii", a afirmat preşedintele SUA.

"Alături de aliaţii şi partenerii noştri, vom continua să furnizăm asistenţă în materie de securitate, economică, alimentară şi umanitară Ucrainei, regiunii, altor zone din lume. Vom continua să susţinem consolidarea Ucrainei, atât pe câmpul de luptă, cât şi la masa negocierilor", a subliniat preşedintele SUA, citat de BBC News.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat "contribuţia semnificativă" a Statelor Unite pentru a ajuta Ucraina.

Senatul Statelor Unite a adoptat, joi după-amiază, planul de asistenţă destinat Ucrainei, în valoare de 40 de miliarde de dolari, finalizând procedura de aprobare în Congres. Planul conţine măsuri de asistenţă economică, militară şi umanitară. "Este un plan amplu, care va răspunde nevoilor majore ale poporului ucrainean, aflat într-o luptă pentru supravieţuire. După cum a remarcat preşedintele Volodimir Zelenski, ucrainenii luptă pentru democraţie, aceeaşi democraţie pe care o iubim şi noi. Este o luptă de care noi nu trebuie să ne îndepărtăm", a declarat senatorul Charles Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden