x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bilete business class doar pentru miniştri

Bilete business class doar pentru miniştri

de Adriana Duţulescu    |    07 Ian 2010   •   00:00

Cabinetul Boc a interzis, printr-o hotărâre de guvern, zborurile la business class pentru reprezentanţii statului care nu sunt miniştri.



Executivul a adoptat în ultimele zile ale anului trecut o hotărâre de guvern privind "reducerea cheltuielilor pentru deplasările externe în 2010", prin care rezervă dreptul de a călători la clasa business strict pentru miniştrii lui Emil Boc. Celelalte categorii de demnitari şi funcţionari ai statului vor merge la economic, inclusiv parlamentarii şi ambasadorii.

Potrivit textului hotărârii de guvern, se face o derogare de la HG nr. 518/1995, privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, astfel încât, în 2010, "personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar poate să călătorească cu avionul astfel: a) la business class, membrii Guvernului; b) la clasa economică, restul personalului".

Totodată, prin acelaşi act normativ se stabileşte faptul că demnitarii şi funcţionarii publici care nu se încadrează în categoria a II-a de diurnă nu mai pot folosi decât transportul în comun pentru a se deplasa în cadrul delegaţiilor, de la aeroport la hotel.

Conform prevederilor legale anterioare acestei HG, aveau dreptul să zboare la business class, în afară de miniştri şi parlamentari, secretarii de stat, secretarii generali, subsecretarii de stat, personalul încadrat în funcţii asimilate acestora prin acte normative, precum şi prefecţii, subprefecţii, primarul general şi viceprimarul Capitalei, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, ambasadorii, academicienii şi membrii corespondenţi ai Academiei Române, şeful Statului Major General, precum şi alţi responsabili din Apărare.

×
Subiecte în articol: politic