x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Birchall: Brexit-ul reprezintă una dintre priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE

Birchall: Brexit-ul reprezintă una dintre priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE

21 Ian 2019   •   12:56
Birchall: Brexit-ul reprezintă una dintre priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE

Brexit-ul reprezintă una dintre priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE, iar România a pledat întotdeauna ca, indiferent ce se întâmplă după 29 martie, este bine ca Marea Britanie să rămână mereu alături de UE, a declarat, luni, vicepremierul Ana Birchall.

"Cât priveşte Brexit-ul, (...) să vedem ce se întâmplă astăzi, care va fi rezultatul, dar, vă spun de la bun început, că noi, ca români, am pledat întotdeauna ca, indiferent ce se întâmplă după 29 martie, considerăm că este bine ca Marea Britanie să rămână mereu alături de UE. (...) De aceea, în opinia mea, cred că e bine să întrerupem această discuţie, să vedem ce se întâmplă astăzi. (....) Deci, cât priveşte Brexit-ul, reprezintă una dintre priorităţile noastre", a afirmat Birchall, la dezbaterile din cadrul reuniunii preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene.

Vicepremierul a punctat că o altă chestiune care ţine de Brexit şi necesită o analiză comună se referă la drepturile cetăţenilor europeni din Marea Britanie şi drepturile cetăţenilor britanici stabiliţi în alte ţări ale UE. "E în joc viitorul lor şi respectarea drepturilor acestora este un element important al discuţiei noastre", a spus Ana Birchall.

Ea a răspuns astfel ca urmare a unei intervenţii pe tema Brexit a reprezentantului Marii Britanii la reuniune, care a punctat că la acest moment situaţia este una confuză iar acest dosar reprezintă un element-cheie pe agenda Preşedinţiei române la Consiliul UE.

Premierul britanic, Theresa May, urmează să detalieze luni în faţa parlamentarilor un nou plan pentru Brexit după respingerea, pe 15 ianuarie, de către deputaţi, a acordului convenit cu Bruxelles-ul la sfârşitul lui 2018. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ana birchall