x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava l-a exclus din partid pe Octav Cozmâncă

Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava l-a exclus din partid pe Octav Cozmâncă

21 Sep 2009   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a anunţat că Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava a decis excluderea din partid a fostului lider social-democrat Octav Cozmâncă, care s-a autosuspendat duminică, din partid.



Iordache a declarat, într-o conferinţă de presă, că BPJ a PSD Suceava a luat în discuţie atitudinea lui Octav Cozmâncă exprimată în scrisoarea trimisă membrilor şi electoratului PSD şi a constatat că acesta a atacat partidul.

Astfel, BPJ al PSD a decis, potrivit art. 12, alineat 6 din statutul PSD, excluderea din partid a lui Cozmâncă, membru al PSD Suceava şi fost senator de Suceava.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava a spus că din cei 21 de membri ai BPJ au fost prezenţi la şedinţă 17, iar votul pentru excludere a fost exprimat în unanimitate.

El a arătat că motivaţia de autosuspendare a lui Cozmâncă din partid "este o scuză care nu se susţine de prevederile statutare", precizând că un membru PSD se poate suspenda când funcţia sa este incompatibilă cu statutul de membru sau când este cercetat penal.
"PSD nu se mai întoarce la epoca Cozmâncă", a spus Iordache, arătând că reacţia PSD Suceava a fost de "autocurăţire" pentru că nu mai e nevoie de membri de genul Mischie, Conţac sau Cozmâncă, "oameni care nu au înţeles că PSD a trecut într-o nouă etapă".

El consideră că scrisoarea lui Cozmâncă este o reacţie nostalgică, "ce nu este însă spre binele PSD".
"Trecem într-o nouă etapă în reformarea PSD. PSD nu putea să rămână la nivelul minţii lui Octav Cozmâncă", a mai spus Iordache, care a arătat că acesta "a stat la cutie" în ultimii cinci ani şi nu a spus nimic despre nemulţumirile pe care le avea.

El a comparat gestul lui Cozmâncă cu atitudinea unui tată care caută să-şi ucidă propriul fiu.


Cozmâncă: Nu comentez excluderea, aştept să văd prevederile statutare
Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a declarat că deocamdată nu comentează decizia Biroului Permanent Judeţean al PSD Suceava de a-l exclude din partid, menţionând că doreşte să vadă prevederile statutare pe baza cărora s-a luat decizia.
"Nu comentez. Aştept să văd prevederile statutare pe baza cărora s-a luat decizia", a spus Cozmâncă.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic excludere psd