x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: 2012 - cel mai greu an electoral din istoria PDL

Blaga: 2012 - cel mai greu an electoral din istoria PDL

29 Mar 2012   •   12:24
Blaga: 2012 - cel mai greu an electoral din istoria PDL

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat joi la Oradea ca anul 2012 este cel mai greu an electoral din istoria PDL si ca intregul activ trebuie sa se mobilizeze mai mult decat oricand pentru obtinerea rezultatelor dorite, fiecare membru al partidului fiind chemat sa faca ce stie mai bine.

'Suntem intr-un an electoral extrem de greu, o spun partidului de multe luni. Nu mai suntem partidul de 7-8% care sa avem tinta 10-12%; suntem principala forta de guvernare in aceasta tara, care in conditii complicate, din punctul de vedere a ceea ce inseamna economia mondiala si nu numai, a luat masuri care s-au dovedit utile pentru a nu ajunge in situatii dificile, precum cea a Greciei', a spus Vasile Blaga.

El a amintit ca unele state, dand exemplul Spaniei, au luat masuri soft micsorand doar CAS-ul in speranta stimularii pietei fortei de munca, nu au reusit, motiv pentru care Spania se afla intr-un somaj istoric.

Vasile Blaga a enuntat crezul partidului, care poate fi considerat si atitudinea definitorie a campaniei pe care partidul o va duce in lupta electorala din acest an.

'O politica adevarata inseamna pentru noi o implicare si explicare totala a masurilor pe care le luam. Si toate trebuie orientate catre un singur obiectiv: crearea locurilor de munca. Pierderea locurilor de munca este cea mai grava din toata lumea. (...) Iar partidul trebuie astazi sa se mobilizeze mai mult ca oricand, tot activul lui, astfel incat sa avem rezultatele pe care le dorim', a subliniat Blaga.

Acesta a mai spus, referitor la plecarea prim-vicepresedintelui Sorin Frunzaverde din PDL, pe care o considera o pierdere.

'Pe mine ma doare plecarea fiecarui coleg din partid. Eu cred ca sarcina noastra este alta. De a aduce din zona societatii civile oameni cat mai reprezentativi catre noi, la inceput, sigur, in diferite comisii de lucru ale partidului. De aceea am propus, personal, constituirea acelor comisii ai caror reprezentanti sunt in Biroul Permanent National. As fi mers pe o deschidere mult mai larga decat s-a intamplat, dar as fi fost mult mai deschis. Se putea sa aducem oameni si mai multi', a precizat Blaga.

Pe de alta parte, liderul democrat-liberal a afirmat ca se astepta ca oamenii din conducerea PDL sa fi fost deja la Resita.

'Daca eram secretar general, asa as fi procedat. Nu trebuie sa stai in Bucuresti, in situatia in care iti pleaca un prim-vicepresedinte, presedinte de organizatie, presedinte de CJ, si ar fi trebuit discutat pentru ca am convingerea ca nu toti primarii il vor urma. Cu tot respectul pe care i-l port, nu toti primarii il vor urma. Trebuia avut o discutie imediata, eu as fi avut-o deja, astfel incat sa avem o structura intermediara care sa se ocupe de alegeri locale, iar dupa alegeri, sa discutam in conditii statutare, o noua constructie la Caras-Severin', a subliniat Vasile Blaga.

Acesta a asistat, in aceeasi conferinta de presa, la prezentarea candidatilor PDL Bihor pentru presedintia Consiliului Judetean, in persoana actualului presedinte Radu Tirle si a celui pentru functia de primar al municipiului Oradea, fostul primar Mihai Groza, prezentat in premiera. (Agerpres)

×