x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga cere din nou demisia lui Ponta. Care este noul reproș

Blaga cere din nou demisia lui Ponta. Care este noul reproș

06 Oct 2012   •   12:28
Blaga cere din nou demisia lui Ponta. Care este noul reproș

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, că Victor Ponta trebuie să plece din fruntea guvernului şi USL să nominalizeze un premier reponsabil, în contextul criticilor aduse propunerii de trecere a CSM şi Parchetelor sub control parlamentar, informează Mediafax.

"Dacă ar fi bărbat, ar trebui să plece. Nu poţi să declari că trebuie să controleze Parlamentul Parchetul şi CSM", a spus Blaga, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai PDL.
Blaga a susţinut că Victor Ponta "iese din domeniul logicului de orice fel" şi i-a criticat pe liderii USL care spuneau că nu deţii Puterea dacă nu ai control asupra Justiţiei.
"Din păcate, îmi pare rău că acestui mod de gândire i s-a aliat şi PNL. Este inadmisibil acest lucru şi nu va rămâne nesancţionat de opinia publică internă şi internaţională", a mai declarat preşedintele PDL.
Liderul democrat-liberal a mai susţinut că Victor Ponta "habar nu are de guvernare".
"Pe lângă faptul că habar nu are de guvernare, a întrecut măsura şi, îmi pare rău că trebuie să spun, trebuie să plece de acolo şi repede, USL, cât mai guvernează, să nominalizeze un premier responsabil, pentru că domnul Ponta, e adevărat a rămas fără jumătate din guvern, a trecut ca ministru interimar pe la aproape toate ministerele, dar trebuie să plece, este o declaraţie absolut iresponsabilă", le-a spus Vasile Blaga aleşilor locali ai PDL.
Serviciile de informaţii ar trebui să funcţioneze sub control parlamentar, procedură care să fie aplicată şi în cazul parchetelor şi al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), astfel încât să existe siguranţa că aceste instituţii nu sunt folosite în bătălii politice, a afirmat premierul Victor Ponta.
"Vorbim de un sistem în care serviciile de informaţii să fie sub un control parlamentar, transparent şi când e vorba de buget, şi când e vorba de operaţiuni. Exact acelaşi lucru trebuie să fie şi în ceea ce priveşte parchetele, controlul CSM-ului şi siguranţa pentru noi toţi că toate aceste instituţii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodată folosite în bătălii politice", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Bratislava.


×