x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga, după decizia CCR: Acum nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumită implicare politică

Blaga, după decizia CCR: Acum nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumită implicare politică

27 Sep 2012   •   12:38
Blaga, după decizia CCR: Acum nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumită implicare politică

Vasile Blaga a declarat, astazi, dupa respingerea de catre Curtea Constitutionala a sesizarii PDL privind revocarea presedintelui Senatului ca nimeni nu poate acuza acum CCR de o anumita implicare politica.

"Nu am comentat niciodata deciziile CC, dar din decizia de astazi nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumita implicare politica, cum a facut USL in timpul si dupa referendum. Inainte erau decizii ale CC ca un presedinte al Senatului nu putea fi revocat decat la cererea grupului parlamentar care l-a propus, cu exceptia cazului in care incalca Regulamentul. Dupa aceasta decizie a CC, in motivare Curtea va reglementa situatia raportului dintre Constitutie si Regulamentul Senatului, in interpretarea ca la inceputul legislaturii este ales un presedinte al Senatului si de cate ori se va schimba majoritatea Senatului se va putea schimba si presedintele Senatului", a explicat Vasile Blaga.

Curtea Constitutionala a respins, astazi, sesizarea PDL privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului. Drept urmare, la sefia Senatului ramane Crin Antonescu.

×