x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Promit românilor că în 27 martie anul viitor vom intra în spaţiul Schengen

Blaga: Promit românilor că în 27 martie anul viitor vom intra în spaţiul Schengen

07 Mai 2010   •   00:00

Ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, a spus, azi, la Galaţi, că le promite românilor că în 27 martie anul viitor ţara noastră va intra în spaţiul Schengen şi că România va încerca, printr-un plan de măsuri prioritare, să îndeplinească toate condiţiile de aderare încă din decembrie 2010.

"Promit românilor că în 27 martie anul viitor vom intra în spaţiul Schengen. Am dat dispoziţie ca planul de măsuri Schengen să fie transformat într-un plan de măsuri prioritare, astfel încât România să-şi să poată îndeplini criteriile de aderare nu la 27 martie 2011, ci la 31 decembrie 2010", a spus Vasile Blaga.

Referitor la securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că acest lucru nu va însemna o barieră peste Prut.

"Am un mesaj către fraţii noştri din Republica Moldova: securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, de 2.070 de kilometri, nu înseamnă o barieră peste Prut. Vom aveam o securizare şi un control deosebite pe toate frontierele externe şi pe Prut, dar în acelaşi timp am reuşit să dăm acordul privind micul trafic de frontieră", a precizat Blaga.

×
Subiecte în articol: politic