x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga s-a supărat pe intelectualii lui Băsescu

Blaga s-a supărat pe intelectualii lui Băsescu

de Monica Iordache Apostol    |    Adriana Duţulescu    |    25 Sep 2009   •   00:00

Cuplul Monica Macovei - Cristian Preda a intrat în vizorul şefului de campanie al PD-L pentru prezidenţiale, Vasile Blaga. Cei doi se fac vinovaţi în ochii lui Blaga de faptul că se eschivează de la a-şi asuma calitatea de membru de partid.

Într-un interviu pentru Academia Caţavencu, viitorul şef de campanie pentru prezidenţiale s-a plâns că aceia care au intrat în Parlamentul European pe listele PD-L, proveniţi din societatea civilă, "nu simt" că sunt membri ai partidului care i-a promovat.

"Să văd eu cum luptă Monica Macovei, Cristi Preda pentru imaginea Partidului Democrat-Liberal. Să-i văd eu. Vă spun că nu i-am văzut o dată, de când s-au ales, că spun ceva în calitate de membri PD-L", a declarat Blaga. Contactat de Jurnalul Naţional, Blaga le-a amintit celor doi că în Parlamentul European există un singur deputat român independent. "Ceea ce le-am spus este că toţi au candidat ca membri PD-L. Eu nu am văzut decât un singur independent în Parlamentul European, restul sunt membri de partid", ne-a declarat Vasile Blaga, arătându-şi supărarea că intelectualii lui Băsescu nu-şi asumă "calitatea de membru de partid".

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda s-a declarat foarte surprins de declaraţiile şefului său de partid, Vasile Blaga, spunând că acesta nu i-a făcut niciodată, într-un cadru oficial, vreun reproş. "Nici nu am ce comentarii să fac la aşa ceva. Eu nu m-am derobat niciodată de calitatea mea de membru al PD-L, ba am fost foarte prezent la toate emisiunile de televiziune, unde întotdeauna am vorbit în numele PD-L...

În faţa evidenţei care strigă după noi nu am ce să mai adaug", a declarat Cristian Preda pentru Jurnalul Naţional. Europarlamentarul PD-L, fost consilier prezidenţial, a ţinut să amintească de faptul că el a luat atitudine în scandalul Ridzi, spre deosebire de alţi lideri ai partidului, care au tăcut. "În cazul Ridzi, eu am pus degetul pe rană şi l-am pus spre binele partidului", a spus Preda, adăugând că el nu doreşte să fie "lobotomizat": "Le spun şi lor că eu n-o să fiu un soldat care primeşte ordine şi nici n-o să mă spăl pe creier. Lobotomia nu cred că serveşte vreunui partid politic, ba, dimpotrivă".

×
Subiecte în articol: politic