x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blatul cu PSD a adus PNL-ului praful de pe tobă

Blatul cu PSD a adus PNL-ului praful de pe tobă

de Sînziana Duţă    |    13 Apr 2017   •   15:30
Blatul cu PSD a adus PNL-ului praful de pe tobă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cu două luni înainte de Congresul care va hotărî viito­rul partidului, PNL este măcinat de scandaluri la nivelul organizațiilor județene. Liberalii încă mai caută vinovații pentru dezastrul de la alegerile locale și parlamentare, iar liderii partidului au început să își amintească subit despre blaturile pe care PNL le-a făcut de-a lungul timpului cu social-democrații.

Conflictul mai vechi dintre actualul lider al PNL Arad, Gheorghe Falcă, și fostul ministru pedelist Traian Igaș s-a reaprins după ce Falcă a anunțat că își dorește un nou mandat în fruntea filialei jude­țene. Într-o postare pe Face­book, Traian Igaș l-a acuzat pe primarul Aradului că greșelile sale de strategie au dus partidul în situația de a pierde voturi și procente importante la ultimele alegeri. Falcă a fost şeful de campanie al PNL la alegerile parlamentare. „Acei strategi care ne-au împins la dezastru mai vor încă o tură la butoane! Mă întreb pentru cine? Pentru ei, pentru PSD, că a început să se cam usuce totul în urma lor! Privesc cu amărăciune la modul de stabilire a normei de reprezentare, încercând prin reglaje incorecte să încline balanța spre actuala structură de conducere! Stop! Stop! Ajunge! Chiar nu înțelegeți că așa distrugeți totul? Minciuna și fățărnicia promovată de voi ne-a adus în această stare! Ce mai vreți? Plătiți ceea ce aveți de plătit din datoriile făcute de voi și lăsați altă echipă care poate înlătura degradarea umană la care s-a ajuns din cauza voastră!”, a tunat Igaş. Fostul ministru a rămas în afara Parlamentului, fiind lăsat fără loc eligibil pe listele PNL Arad la alegerile de anul trecut.

Acuzaţii de înaltă trădare

Prezenți marţi seara la alegerile din cadrul organiza­ției PNL din Prahova, Raluca Turcan şi Cătălin Predoiu au vorbit și ei despre lupta împo­triva duşmanului politic. Turcan a precizat că „la fostele alegeri parlamentare Partidul Naţional Liberal a fost praf, mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă”, acuzând fosta conducere de lipsă de respect şi dialog, plus „o ruptură înfiorătoare” între centru şi bază. „Întrebarea este ce facem de acum încolo? Soluţia este la dumneavoastră. Avem mai multe variante. Una să ne uităm cum unii liberali pursânge clamează soluţiile de viitor pentru PNL, însă în anumite momente nu au ezitat nicio secundă să pactizeze cu PSD-ul, şi să-l pună pe tavă. Multe rezultate slabe au fost şi rezultatul blaturilor dintre PNL şi PSD”, a acuzat Turcan la Ploiești. Cătălin Predoiu a amintit şi el despre non-com­batul unora dintre liberali cu social-democraţii. „Trebuie să ridicăm partidul în toate orga­nizaţiile împotriva PSD-ului. Când tot PNL-ul va fi în picioare peste tot, aşa cum e aici, împotriva PSD-ului, atunci vom avea încrederea oamenilor înapoi, pentru că ei, deocamdată, ne simt ezitanţi şi în anumite locuri ne simt chiar oarecum în complicitate, ceea ce nu e adevărat. Ar trebui să şi probăm acest lucru”, a acuzat fostul ministru al Justiţiei. Alegerile de la Ploiești s-au încheiat cu recon­firmarea senatorului Iulian Dumitrescu ca președinte al PNL Prahova. După demisia lui Marian Petrache din funcția de secretar general interimar, Iulian Dumitrescu s-a înscris în bătălia pentru acest post, însă, deși era consi­derat favorit, a pierdut în fața europarlamentarului Cristian Bușoi. Dumitrescu este un apropiat al fostului președinte PNL, Alina Gorghiu.

Situaţia nu e aşa de cruntă. PSD a fost votat cu 45%, asta înseamnă că rămân în jur de 50% oameni care s-au prezentat la vot, dar resping politica pesedis­tă, şi mai sunt oameni care sunt împotriva sistemului şi nu s-au dus la vot. Acestor oameni trebuie să se adreseze PNL-ul. Există potenţial de creştere. Raluca Turcan, preşedinte interimar PNL

Orban: „Tăriceanu a ajuns o rușine!”

Prezent și el la Comitetul de Coordonare al PNL Prahova, Ludovic Orban i-a atacat dur pe fostul lider liberal C.P. Tăriceanu şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu. „Dacă ne uităm pe scena politică, ce vedem împotriva mafiei roşii? Două partide de tip lider ai căror lideri sunt cei care au distrus de fapt Alianţa DA, orgoliile lor şi dorinţa lor de putere: Tăriceanu, care atârnă ca un scalp la cingă­toarea pieilor roşii şi a ajuns să fie o ruşine pentru cei care au crezut în el atâta timp cât îi minţea că e liberal, şi un Băsescu care, de fapt, are aceeaşi agendă ca şi actualul partid de guvernământ”, a acuzat Orban. Fostul deputat a mai spus că PSD îşi doreşte o Românie „în genunchi” şi români dependenţi de ajutoare sociale şi de pomeni de la stat.

×
Subiecte în articol: gheorghe falca