x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boagiu: Constructorii străini au obiceiul "ruşinos" de a contesta licitaţiile

Boagiu: Constructorii străini au obiceiul "ruşinos" de a contesta licitaţiile

13 Noi 2010   •   15:06
Boagiu: Constructorii străini au obiceiul "ruşinos" de a contesta licitaţiile
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a criticat, astăzi, firmele de construcţii din străinătate, spunând că acestea practică obiceiul "ruşinos" de a contesta licitaţiile la lucrările de infrastructură, pentru a obţine ulterior subcontractarea acestora.

Boagiu a declarat la Gilău, judeţul Cluj, că speră ca prin măsurile luate de Guvern "să se oprească această sarabandă a contestaţiilor".

"Constructorii străini au adoptat în România, cu multă lejeritate, obiceiul foarte prost al contestaţiilor, de a contesta licitaţiile şi de a întârzia procesul de semnare a contractelor. Din statele membre de unde provin nu practică acest obicei. Avem contracte întârziate la semnare şi de doi ani. Aceste lucruri nu se vor mai întâmpla. Sunt sigură că măsurile luate de Guvern urgentează procesul de licitaţie şi vor duce la oprirea acestei sarabande a constestaţiilor ", a spus Boagiu, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor a spus că este "ruşinos" că unii constructori au făcut un obicei de a contesta licitaţiile.

"Este ruşinos că unii constructori au făcut un obicei din lucrul acesta. Contestă licitaţia, pentru ca apoi cel contestat să fie supus presiunii de a le da o parte din contracte. Acesta nu este un mod de lucru în România. Dacă în ţările de unde provin fac lucrări de calitate la timp şi cu respectarea legii trebuie să facă şi în România acelaşi lucru pentru că România nu este ţara nimănui, ci este stat membru şi cheltuieşte bani europeni", a spus Boagiu.

Ministrul Transporturilor şi-a exprimat speranţa ca, în cursul săptămânii viitoare, Camera Deputaţilor să adopte Legea exproprierilor care este un proiect deosebit de important şi care va duce la reducerea perioadei de execuţie a lucrărilor de infrastructură.

"Pe exproprieri reducem de la 720 de zile la maxim 60 de zile procedura, urmând ca banii pentru proprietari să fie puşi într-un cont în situaţia în care ei nu acceptă valoarea de despăgubire", a precizat Boagiu.

Potrivit acesteia, în Codul Fiscal al României sunt publicate costurile folosite la exproprieri şi şi-a manifestat uimirea faţă de deciziile unor instanţe care impun Ministerului Transporturilor să plătească de 20-30 sau de 60 de ori mai mult.

×