x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: 30 de kilometri pe autostrada Bucureşti-Braşov vor fi gata în 2009

Boc: 30 de kilometri pe autostrada Bucureşti-Braşov vor fi gata în 2009

12 Iul 2009   •   00:00
Boc: 30 de kilometri pe autostrada Bucureşti-Braşov vor fi gata în 2009

Premierul Emil Boc a declarat ieri, la Ploieşti, la întâlnirea cu membrii conducerii judeţului Prahova şi cu şefii instituţiilor deconcentrate, că în cursul acestui an vor fi realizaţi primii 30 de kilometri din Autostrada Bucureşti ­ Braşov, pe tronsonul Moara Vlăsiei ­ Ploieşti.



Conform premierului, şi lucrările la centura de vest a Ploieştiului se vor termina în luna noiembrie, drumul intrând în reabilitare majoră pe o lungime de 12 kilometri în urmă cu mai bine de un an. Boc a amintit şi de tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov, precizând că realizarea acestuia este prima lucrare de amploare prin parteneriat public - privat şi că semnarea contractului este în fază finală, iar autorităţile încearcă să găsească soluţii viabile pentru desfăşurarea traficului rutier în zonă în momentul în care vor începe lucrările.

Conform acestuia, la 20 iulie va fi dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a drumului naţional 72, care face legătura între Ploieşti şi Găeşti şi care are o lungime de 64 de kilometri.

SUPĂRAT PE DIRECTORI
Premierul s-a arătat extrem de supărat că nu s-au depus la timp documentele pentru proiecte europene şi a declarat că va fi "necruţător", promiţând că va face curăţenie prin "diverse structuri", eliberându-i din funcţie pe toţi şefii de de agenţii sau de servicii deconcentrate vinovaţi de această situaţie. Boc a făcut referire mai ales la programul pentru agricultură, Măsura 322, unde termenul de depunere a proiectelor este 31 iulie, iar valoarea fondurilor alocate României este de 700 de milioane de euro.

"Curăţenia" nu-i va ocoli nici pe PD-L-işti, pentru că "politicul nu are ce căuta şi nu are ce se amesteca în deciziile administrative care vizează cetăţeanul şi interesul naţional şi absorbţia fondurilor europene şi cheltuirea banilor publici", cum a ţinut premierul să sublinieze.

×
Subiecte în articol: politic