x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Campaniile de presă printre vulnerabilităţi, deoarece reflectă realitatea

Boc: Campaniile de presă printre vulnerabilităţi, deoarece reflectă realitatea

23 Iun 2010   •   00:00

Strategia de Apărare discutată în CSAT realizează un inventar al vulnerabilităţilor ţării şi include şi campaniile de presă reflectând astfel realitatea din ultimii ani, indiferent dacă acest lucru place sau nu, a declarat, azi, premierul Emil Boc.

El a susţinut că mass-media beneficiază de o totală libertate, dar a cerut jurnaliştilor să efectueze o comparaţie între articolele de presă publicate în mandatul Guvernului PSD şi perioada actuală.

"Acest document face un inventar al vulnerabilităţilor existente, şi aici avem un şir de peste 15 vulnerabilităţi la care aş menţiona că este un element introdus care reflectă o realitate din ultimii ani. Ne place sau nu ne place, este o realitate. El trebuie văzut ca atare, analizat, Parlamentul este cel care va analiza aceste lucruri, şi pe cei care au urme de îndoială îi invit să compare emisiunile de radio şi televiziune, atât din domeniul public cât şi din cel privat, din perioada 2001-2004 cu perioada 2009-2010", a spus Boc.

Premierul a arătat astfel că, la capitolul "vulnerabilităţi" al strategiei, este menţionat şi fenomenul campaniilor de presă la comandă, cu scopul de a denigra instituţii ale statului prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, sau presiunile exercitate de trusturile de presă asupra deciziei politice, în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului.

×
Subiecte în articol: politic