x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Cioloş este propunerea de comisar european

Boc: Cioloş este propunerea de comisar european

01 Sep 2009   •   00:00

Fostul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, este avut în vedere pentru postul de comisar european în domeniul agriculturii, iar România beneficiază de susţinerea Franţei, Germaniei şi Poloniei pentru a obţine acest portofoliu în cadrul Comisiei Europene, a declarat, astăzi, premierul Emil Boc.



El a arătat că opţiunea României pentru portofoliul Agriculturii a fost comunicată Comisiei Europene încă din luna ianuarie, informează Mediafax.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat luni, la audierea în Comisiile reunite de politică externă din Parlament, că din evaluările pe care le are, există şanse ca viitorul comisar român în CE să obţină un portofoliu "mult mai consistent" decât în prezent şi că repartizarea atribuţiilor va fi regândită în funcţie de mai mulţi factori, inclusiv de criteriul echilibrului geografic.

El a arătat că portofoliul Agriculturii pare a fi cel mai avansat în ceea ce priveşte posibilităţile României vizavi de noua Comisie Europeană, precizând că numele cel mai avansat de candidat pentru postul de comisar este Dacian Cioloş.

Potrivit ministrului, lista cu propuneri de comisari este aprobată cu majoritate calificată de Consiliul European, de comun acord cu preşedintele desemnat al Comisiei Europene.

România doreşte să obţină, în viitoarea configuraţie a Comisiei Europene, un portofoliu important, lucru menţionat, în câteva rânduri, chiar de preşedintele Traian Băsescu, care a precizat că se are în vedere domeniul agriculturii. Numele fostului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş - în prezent şef al unei comisii prezidenţiale de profil - a fost intens vehiculat de mass-media în asociere cu portofoliul Agriculturii.

×
Subiecte în articol: politic