x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: "Ciupercăria de agenţii trebuie redusă"

Boc: "Ciupercăria de agenţii trebuie redusă"

24 Iul 2009   •   00:00

Guvernul va reduce la jumătate "ciupercăria de agenţii" de stat. Agenţiile şi autorităţile vizate cu desfiinţarea au fost incluse vineri de premierul Emil Boc în categoria instituţiilor de stat care caută probleme.



"Ciupercăria de agenţii trebuie redusă (...) În prezent, în România, sunt două tipuri de structuri: unele care rezolvă probleme şi altele care caută probleme, iar acestea din urmă trebuie desfiinţate", a declarat premierul Boc la o întâlnire pe care a avut-o la Baia Mare cu primarii PDL şi şefii instituţiilor deconcentrate.

Boc a caracterizat agenţiile guvernamentale ca "stufoase" şi nefuncţionale, atrăgând atenţia că toată lumea din străinătate "arată România cu degetul" pentru aparatul supradimensionat pe care îl are.

"Trebuie să fim eficienţi. Sunt structuri ca o gogoaşă umflată, iar aceasta trebuie spartă. Avem agenţii subdimensionate care sunt eficiente şi care trebuie menţinute, dar sunt unele cu un număr mult prea mare de angajaţi şi care nu fac nimic", a afirmat Boc, citat de antena3.ro.

Premierul a făcut apel la primarii PDL să fie cumpătaţi şi să nu cheltuiască banii publici angajând în administraţia locală prea mulţi salariaţi pentru ca din 2010 să se poată "intra pe un făgaş normal".

Declaraţiile primului ministru vin în continuarea anunţului de la sfârşitul şedinţei de miercurea trecută a Guvernului, privind definitivarea în două săptămâni a proiectului de act normativ care va prevede reducerea cu 50% a numărului de agenţii guvernamentale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic