x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc contra Boc

Boc contra Boc

03 Aug 2004   •   00:00

Primarul Clujului, Emil Boc, se judeca in instanta cu presedintele PD Cluj, Emil Boc, care se afla in situatia de a face recurs la un proces intentat Primariei, la inceputul anului, si castigat de el.

CARMEN VINTILA, MIRELA IAMANDI

Boc a explicat ca e vorba de un proces deschis la inceputul anului, cand primar era Gheorghe Funar, legat de o datorie pe sediul PD. "Eu, in calitate de presedinte de filiala, am actionat Primaria in instanta, pentru a ni se returna acesti bani, si am castigat. Ca primar, sunt nevoit insa sa fac recurs, pentru a apara interesele Primariei", a declarat ieri Boc.

LEGE SI ORDINE. Avocat de profesie, Emil Boc a suferit cand a trebuit sa renunte la bara din cauza conflictului de interese. El va recupera insa intr-un mod spectaculos in aceasta toamna, cand va fi avocat "de doua ori" in procesul dintre PD Cluj si Primaria orasului de pe Somes. Desi pe vremea cand era doar lider democrat a castigat, Boc se dovedeste acum mai catolic decat Papa, aparand interesele Primariei. "Ma gandesc sa apar personal in instanta si sa sustin ambele pledoarii, pe care, oricum, mi le voi redacta singur", ne-a declarat ieri Boc, pe jumatate razand.

DREPTATE. Actiunea lui nu este insa o gluma. Boc se bate, ca primar, pentru a recupera 112 milioane de lei pe care institutia ar trebui sa le plateasca filialei clujene a PD. Suma reprezinta diferenta pe care fostul titular al fotoliului, Gheorghe Funar, a incasat-o de la partidul lui Basescu sub forma de chirie pe sediu, taxandu-l in plus, ca spatiu comercial.

La vremea aceea, justitia a dat dreptate democratilor. Cum legea prevede dreptul Primariei de a declara recurs, noul ales al clujenilor vrea sa le reprezinte interesele cu corectitudine, asa incat a pornit atacul. La intrebarea cine va castiga, Boc ne-a raspuns ieri cu sobrietate: "Justitia sa isi faca datoria!".

Traian Basescu nu fusese consultat pana ieri asupra acestui proces nastrusnic in care Emil Boc se va certa cu el insusi.
×
Subiecte în articol: politic