Premierul Emil Boc a declarat, azi, ca discutiile politice pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare vor fi derulate in zilele urmatoare si ca nu are nicio problema in a lansa chiar el partidelor invitatia la o discutie pe aceasta tema.
"Eu nu am trimis invitatie pentru sesiune extroardinara, pentru ca aceasta este solicitata de opozitie. Vor continua discutiile in perioada urmatoare, nu am niciun fel de problema sa ii invit si eu (pe liderii opozitiei-n.r.)", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema.
Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc, maine, pentru a discuta cererea USL de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare.
PNL si PSD au depus la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare in perioada 23-24 ianuarie.
El a precizat ca ordinea de zi a sesiunii extraordinare solicitata cuprinde doua puncte, primul privind dezbaterea situatiei din tara, iar al doilea prezentarea unor explicatii din partea premierului Emil Boc referitoare la modul "nefunctional" de actiune a fortelor de ordine.
USL anuntase, duminica, printr-un comunicat, ca va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care sa dezbata "situatia politica actuala si tensiunile sociale fara precedent si sa genereze o solutie politica care sa preintampine escaladarea acestor tensiuni".
Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, intrebat daca PDL a dori o sesiune parlamentara extraordinara, ca daca democrat-liberalii "o doreau, o cereau".
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca Uniunea nu va incerca sa blocheze o eventuala convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului daca vor fi indeplinite conditiile constitutionale si regulamentare, dar ca parlamentarii Uniiunii nu vor semna o astfel de solicitare.
Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat ca, in conditiile in care va fi intrunit numarul necesar de semnaturi, se poate discuta despre convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, dar a adaugat ca, pentru a evita populismul, este necesar ca partidele sa spuna care le sunt propunerile.
Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in doua sesiuni ordinare pe an. Constitutia stabileste ca prima sesiune incepe in luna februarie si nu poate depasi sfarsitul lunii iunie. A doua sesiune incepe in luna septembrie si nu poate depasi sfarsitul lunii decembrie.
Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor.