x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, îndemnat la revoltă împotriva lui Băsescu

Boc, îndemnat la revoltă împotriva lui Băsescu

de Adriana Duţulescu    |    11 Aug 2010   •   00:00

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, într-un interviu acordat Revistei 22, că autoritatea lui Emil Boc este subminată de Traian Băsescu, şi că şeful statului aduce prejudicii PDL. "În felul în care e tratat astăzi Emil Boc de preşedintele Băsescu, toată autoritatea lui este anulată atât în interiorul partidului, cât şi în afara lui. Ceea ce e extrem de grav şi pentru Guvern, şi pentru partid", a declarat senatorul PDL, Radu F. Alexandru, în interviul citat.

"În momentul de faţă, Emil Boc este un om a cărui principală vină este o loialitate desăvârşită faţă de Traian Băsescu, afirmă senatorul. Loialitate nu înseamnă marionetă. Marionetă înseamnă slugărnicie, lipsă de personalitate, de inteligenţă, înseamnă oportunism. Or, Emil Boc nu este acest personaj, scos din jobenul lui Traian Băsescu şi pus acolo ca un ventriloc", a spus senatorul PDL.

Acesta a criticat faptul că Traian Băsescu face periodic declaraţii nefavorabile despre premier sau miniştri, dar şi faptul că oamenii săi din PDL atacă actualul guvern: "Eu, personal, consider declaraţiile pe care le face public nişte proaste practici. Consider nişte foarte proaste practici ca oameni care au lucrat în administraţia prezidenţială nu au altă voluptate decât să dea cu noroi în Guvern, în primul ministru. Sunt oameni care pe blog sau în emisiuni de televiziune nu pierd ocazia să spună că avem un Guvern şi un prim-ministru de trei parale. Nu vreau să vorbesc de Traian Băsescu ca o forţă de ocupaţie. Vreau să vorbesc despre Traian Băsescu ca despre o treaptă a unei rachete care şi-a făcut cu prisosinţă datoria şi trebuie văzut dacă racheta poate merge mai departe, decuplată de la această treaptă, sau este sortită unui eşec pe care trebuie să şi-l asume partidul, cu conducerea lui legitimă. PDL trebuie să se dovedească un partid de sine stătător, care îşi ia soarta în propriile mâini şi că nu este un partid prezidenţial care nu execută decât ce vine de la Cotroceni".

Şi deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că ar trebui ca Emil Boc "să nu mai asculte de Băsescu". "Cât a fost primar al Clujului, Emil Boc a urcat până la 80% în sondaje, iar de când este premier a coborât la sub 15%. Mi-e jenă că toată lumea îmi spune că Boc nu face nimic. Cred că Boc trebuie să facă ce crede, să nu mai asculte de nimeni, a dovedit la Cluj că poate face treabă bună şi să facă ceva şi pentru populaţie şi pentru ţară. Să nu mai asculte nici de Băsescu, de nimeni. Ce crede că este de făcut să facă, pentru că este prim-ministru şi are decizia în mână. Altfel, vom avea tot timpul probleme şi lumea va crede că nu e în stare să nu facă nimic", a spus Giurgiu, citat de Mediafax. El a adăugat că Emil Boc "poate să facă mult mai mult decât a făcut până acum şi să nu lase impresia că nu poate face decât dacă îi spune cineva ceva, indiferent cine e acea persoană care îi spune".

×
Subiecte în articol: politic