x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc întrevede o "perspectivă" pentru o "uşoară indexare a salariilor şi pensiilor"

Boc întrevede o "perspectivă" pentru o "uşoară indexare a salariilor şi pensiilor"

15 Noi 2011   •   10:07
Boc întrevede o "perspectivă" pentru o "uşoară indexare a salariilor şi pensiilor"

Premierul Emil Boc a declarat, astazi, la Lancram, judetul Alba, ca exista, pentru a doua jumatate a anului viitor, o perspectiva pentru o usoara indexare a salariilor si pensiilor. Boc a precizat, insa, ca Guvernul "nu va cadea in patima indexarilor" fara acoperire economica.

"Daca la anul lucrurile nu se vor inrautati in Europa si in lume, pentru ca depindem de ceea ce se intampla in jurul nostru, exista o perspectiva, in a doua jumatate a anului viitor pentru o usoara indexare a salariilor si a pensiilor, dar acest lucru il vom putea confirma sau infirma abia in luna mai 2012", a declarat premierul, citat de Mediafax.

Potrivit lui Emil Boc, Guvernul "porneste prudent" cu bugetul pe anul viitor, pentru ca nu vrea sa compromita stabilitatea macroeconomica a Romaniei si nu vrea sa se intample ceea ce se intampla in Grecia si in Italia.

"Daca exista resurse financiare se realizeaza indexarile, daca nu, nu. Am patit-o in 2008, cand politicieni iresponsabili au marit peste noapte salariile si pensiile fara sa aiba acoperire in economie si am suferit doi ani consecinte. Actualul guvern nu va cadea in nicio patima de acest fel si nu va compromite stabilitatea Romaniei", a mai spus premierul.

×