x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, luat la întrebări

Boc, luat la întrebări

26 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a cerut premierului Emil Boc să explice motivul întârzierii normelor de aplicare a Legii 1/2009, privind imobilele naţionalizate, cunoscută şi ca Legea Voiculescu.



Dan Voiculescu îi spune premierului că a ajuns la concluzia că o lege în vigoare, neafectată de termene sau de suspendări, nu este aplicată de Executiv şi îi cere să îi prezinte care sunt sancţiunile aplicabile unei firme care - într-o situaţie similară - nu achită impozite din lipsă de timp sau a resurselor, precum şi lista celorlalte legi pe care Guvernul nu doreşte să le aplice, informează Mediafax.

Liderul fondator al PC îi cere, totodată, lui Boc să indice "momentul în care ar trebui să îşi depună mandatul un prim-ministru care recunoaşte, printr-un document oficial, că nu poate aplica legea". În replică, premierul Emil Boc i-a transmis lui Dan Voiculescu faptul că, având în vedere că procesul de adoptare a Legii 1/2009 a suscitat "numeroase controverse", iar dispoziţiile nou-introduse "conduc la neclarităţi, sunt imprecise şi echivoce", Guvernul doreşte elaborarea unor norme metodologice clare şi eficiente.

×
Subiecte în articol: politic