x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Mandatul PDL este obţinerea guvernării, prima opţiune e PNL, dar nu singura

Boc: Mandatul PDL este obţinerea guvernării, prima opţiune e PNL, dar nu singura

04 Dec 2008   •   00:00

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat că mandatul PDL este obţinerea guvernării, că prima opţiune este PNL, dar nu singura, şi că viitorul Guvern va avea nevoie de o majoritate solidă şi stabilă în Parlament.



"Obiectivul PDL, mandatul PDL este obţinerea guvernării şi impunerea priorităţilor din programul de guvernare în viitorul Executiv", a spus Emil Boc, după şedinţa Colegiului Director.

El a arătat că, pentru a obţine guvernarea, prima "opţiune naturală" a PDL este PNL, în vederea asigurării majorităţii parlamentare.

"Este suficient să te uiţi la ceea ce au votat românii şi să constaţi că opţiunea majoritară a fost o guvernare de dreapta. Sperăm că şi PNL va citi ceea ce au votat şi va acţiona în conformitate cu acest vot", a susţinut Emil Boc.

El a completat, însă, imediat: "Aceasta este prima opţiune, dar nu şi ultima. În funcţie de negocierile care vor avea loc, vom asigura o majoritate stabilă în Parlament, pentru a avea un Guvern solid, care să asigure guvernarea în perioada dificilă care se anunţă”.

Boc a motivat opţiunea PDL pentru o majoritate puternică în Parlament: "Avem nevoie de echilibru, maturitate şi de mult discernământ în această perioadă, pentru că românii aşteaptă de la noi responsabilitate, mai puţine acuze şi certuri reciproce. Românii aşteaptă să vadă că sutem capabili să generăm soluţii pentru noi locuri de muncă, să ne respectăm obligaţiile din campanie".

Conducerea PDL s-a reunit, joi, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Colegiului Director, pentru a stabili mandatul şi echipa de negociere, la consultările de la Cotroceni, precum şi cu celelalte partide parlamentare, pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi a Guvernului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic