x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Moţiunea blochează şansele României de a ieşi din recesiune

Boc: Moţiunea blochează şansele României de a ieşi din recesiune

20 Dec 2010   •   10:57
Boc: Moţiunea blochează şansele României de a ieşi din recesiune
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National
VIDEO - Premierul Emil Boc a declarat astăzi, în Parlament, că prin adoptarea moţiunii de cenzură îndreptată împotriva Legii cadru a salarizării pe care Executivul şi-a angajat răspunderea, se urmăreşte blocarea tranşelor de la FMI şi Uniunea Europeană, împiedicarea adoptării bugetului de stat şi vrea să compromită imaginea României pe plan extern.

"Moţiunea de cenzură urmăreşte blocarea adoptării bugetului de stat pe 2011, iar neadoptarea bugetului înseamnă că bugetarii nu recuperează 15% la salarii. Fără legea salarizării nu putem avea un buget coerent pentru 2011. A nu-l adopta, înseamnă blocarea şanselor bugetarilor de a reveni cu 15% la salarii, blocarea administraţiilor de a nu-şi mai putea adoptat bugetele pentru demararea investiţiilor şi blocarea modernizării României", a declarat Emil Boc.

De asemenea, premierul a adăugat că neadoptarea legii salarizării înseamnă blocarea acordării tranşelor de împrumut de la FMI şi Comisia Europeană. "Resursele financiare pe care România trebuie săle obţină, pleacă la BNR pentru menţinerea unui curs echilibrat între leu şi euro. Blocarea resurselor înseamnă că România trebuie să caute alte surse de finanţare, la costuri ale dobânzii mult mai mari", a spus oficialul.

"Moţiunea îşi propune să compromită credibilitatea câştigată greu de România în planul consolidării fiscale. România este acum pe drumul cel bun în planul consolidării economice. Moţiunea blochează şansele Româmiei de a ieşi din recesiune în 2011, de a merge pe creştere economică în 2011", a precizat Emil Boc.

Prim-ministrul a mai declarat că un alt scop al moţiunii este dorinţa opoziţiei ca Rom să nu reuşească să iasă din criză. "Cu cât se înmulţesc semnele pozitive generate de măsurile luate de Guvern, cu atât PSD şi PNL devin disperate pentru a blocat şansa României de reuşi. Nu trebuie  să acceptăm aceste lucru. În textul moţiunii nu există nicio frază legată de greutăţile pe care alţii din Europa le au din cauza crizei. Opoziţia nu recunoaşte că nicăieri în lume nu s-a ieşit din recesiune cu măsuri populiste", a completat Emil Boc.

×