x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Moţiunea de cenzură, "o automoţiune" a propriei lor guvernări

Boc: Moţiunea de cenzură, "o automoţiune" a propriei lor guvernări

24 Sep 2009   •   00:00

"Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie este, în fapt, o automoţiune îndreptată chiar împotriva iniţiatorilor, de vreme ce majoritatea criticilor conţinute de acest document ar trebui să privească tocmai fosta guvernare care nu a avut curajul şi nici capacitatea de a concepe şi susţine o lege a salarizării unice", a afirmat astăzi, premierul Emil Boc.



Premierul a subliniat că, spre deosenbire de actuala guvernare, executivul Tăriceanu a avut tote condiţiile economice şi sociale să conceapă un astfel de proiect de lege, relatează Antena3. El a acuzat fosta guvernare că deşi a beneficiat de o creştere economică de 8% s-a mulţumit să conceapă numai principiile de bază care se regăsesc şi în actuala lege a salarizării unice şi pe care iniţiatorii moţiunii nici nu le-au observat că există.

"Moţiunea de cenzură este în fapt o automoţiune îndreptată împotriva iniţiatorilor săi. Criticile sunt de fapt la adresa vechii guvernări care a avut incapacitatea de a promova un astfel de proiect de lege şi de a-şi da cu stângul în dreptul fără să observe că la baza acestui proiect de lege stau propriile lor principii", a acuzat Boc.

"PNL a avut curajul să abordeze problema salarizării bugetare atunci când era sigur că nu mai poate face nimic, în preajma alegerilor parlamentare. Acum se intorc împotriva propriului lor proiect şi îi critică pe aceia care au reuşit să facă acest lucru", a subliniat Boc.

Boc a criticat şi aserţiunea iniţiatorilor moţiunii potrivit cărora o astfel de măsură ar fi trebuit promovată şi aplicată într-o perioadă de creştere economică. Premierul a imputat fostei guvernări că a lăsat să-i scape prilejul în condiţiile în care a înregistrat o creştere economică de 8%.

"Vă amintiţi când am avut noi o creştere economică de aproape 8%? De ce nu l-aţi promovat atunci când am avut creştere economică şi de fapt v-aţi bătut joc de acea creştere economică. Ne-aţi lăsat cu deficit de 4,5%, ne-aţi lăsat cu datorii, UE a declanşat procedura de deficit excesiv. De aceea spun că această moţiune de cenzură este de fapt împotriva dumneavoastră, a incapacităţii şi incompetenţei voastre", a conchis Boc. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic