x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Nu înţeleg plăcerea sadică a Opoziţiei de a face rău României

Boc: Nu înţeleg plăcerea sadică a Opoziţiei de a face rău României

17 Dec 2010   •   15:12
Boc: Nu înţeleg plăcerea sadică a Opoziţiei de a face rău României
Sursa foto: /Intact Images/Guvernul României
143099-.jpgPremierul Emil Boc a declarat, în urma suspendării şedinţei de citire a moţiunii de cenzură pe Legea Salarizării, că boicotarea de către liderii opoziţiei a şedinţei Parlamentului, reprezintă un gest absurd şi denotă disperarea acestora în încercarea de a bloca prin toate mijloacele începutul evoluţiei pozitive a economiei, a declarat, astăzi, premierul Emil Boc.

Primul ministru a arătat că prin refuzul parlamentarilor opoziţiei de a se prezenta la şedinţă pentru a nu fi întrunit cvorumul a fost încălcat principiul democratic al dreptului de prezentare a unei moţiuni de cenzură şi ar putea presupune ca un guvern să poată rămâne la putere până la finalul mandatului dacă majoritatea ar adopta de fiecare dată aceeaşi atitudine şi nu s-ar prezenta la nicio moţiune de cenzură.

"Este complet absurd ce fac. Opoziţia devine mai disperată cu cât România începe să reuşească şi compromite interesul ţării pentru propriile interese", a spus Boc, potrivit antena3.ro

Şedinţa Parlamentului în care era programată citirea moţiunii de cenzură pe Legea-cadru a salarizării a fost suspendată de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană, din lipsă de cvorum.

În urma acestei decizii, premierul a declarat, la Parlament, că Guvernul dispune de un "plan B" în cazul Legii salarizării, în condiţiile în care ieşirea din calendarul prevăzut pentru adoptarea legii, urmare a suspendării şedinţei Parlamentului destinată citirii moţiunii de cenzură, poate amâna tranşa FMI şi afecta implicit deficitul.

×