x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc o ameninţă pe Andronescu cu remanierea

Boc o ameninţă pe Andronescu cu remanierea

18 Sep 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a anunţat că i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să anuleze ordinul care îi conferă acesteia dreptul de a schimba directorii de şcoli, avertizând că dacă ordinul va fi aplicat, atunci ministrul va fi schimbat din funcţie.

Şeful Guvernului a declarat că a avut cu ministrul Educaţiei o discuţie telefonică în care i-a cerut să retragă acest ordin şi că a fost asigurat că noua prevedere nu va fi pusă în aplicare. Boc a arătat că ordinul semnat de ministru este total opus viziunii promovate prin proiectul de lege al educaţiei naţionale, asumat de Guvern în faţa Parlamentului.

Ieri, premierul Emil Boc a evitat să răspundă tranşant la întrebarea presei dacă o va demite pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, din cauza ordinului care îi conferă acesteia dreptul de a numi directorii de şcoli, arătând doar că remanierile sunt efectuate fără discuţii publice în prealabil.

"Remanierile se fac, nu se discută", a răspuns Boc unei întrebări a presei pe această temă, amintind că activitatea fiecărui ministru este evaluată la nivelul Guvernului.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin care abrogă prevederile Legii statului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari generali să facă detaşări pentru funcţiile de conducere, noii directori urmând să fie numiţi prin ordin de ministru, la propunerea inspectoratelor.

Andronescu: Voi avea o discuţie cu premierul şi îi voi explica ordinul privind directorii

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, astăzi, că va avea o discuţie cu premierul Emil Boc în care îi va explica ordinul privind numirea directorilor de şcoli, răspunzând unei întrebări referitoare la solicitarea lui Boc de a anula acest ordin, în caz contrar riscând revocarea.
Întrebată dacă se va conforma solicitării premierului de a anula ordinul, Andronescu a răspuns că mai întâi va avea o discuţie cu şeful Executivului şi îi va da explicaţii privind conţinutul acestui act. Ministrul Educaţiei a precizat că nu a avut încă o discuţie cu premierul pe tema acestui ordin.

Andronescu a spus, la Antena 3, că, prin ordinul emis, a vrut tocmai să evite numirile pe criterii politice şi să se asigure că aceste numiri se fac strict pe criterii profesionale. Anterior anunţului lui Boc, Ecaterina Andronescu afirmase, într-o conferinţă de presă, că singurul lucru pe care şi-l reproşează este că nu a explicat actul referitor la numirea directorilor.

 

×
Subiecte în articol: politic