x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc o verifică pe Udrea

Boc o verifică pe Udrea

18 Sep 2009   •   00:00
Boc o verifică pe Udrea

Corpul de Control al premierului a iniţiat procedurile pentru declanşarea unei investigaţii la Ministerul Turismului, prin care să verifice inclusiv contractele de publicitate şi achiziţiile efectuate de instituţie în ultima perioadă. Acţiunea de control a fost aprobată de premierul Emil Boc în urma unei solicitări formulate în acest sens de ministrul Turismului, Elena Udrea.



"Ordinul de declanşare a controlului a fost aprobat de premier şi dat deja în lucru", au declarat, astăzi, agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii ministerului au arătat că, deocamdată, activitatea instituţiei este verificată de către Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), dar că au fost solicitate şi verificări din partea Corpului de Control al Guvernului.

"Ministrul Turismului, Elena Udrea, i-a solicitat premierului Emil Boc, la începutul lunii septembrie, să trimită Corpul de Control pentru a verifica legalitatea acţiunilor întreprinse de instituţie", au precizat reprezentanţii ministerului.

Camera Deputaţilor a decis înfiinţarea unei comisii parlamenatare de anchetă care să verifice legalitatea modului în care au fost cheltuiţi banii publici alocaţi Ministerului Turismului.

Ludovic Orban, preşedintele Comisiei, a anunţat săptămâna trecută că deputaţii din Comisia Udrea au decis ca raportul final al anchetei să conţină un punct distinct în care să se ceară începerea urmăririi penale în cazul ministrului PDL al Turismului, pentru încălcarea Legii răspunderii ministeriale, Constituţiei şi Regulamentului Camerei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic udrea ministerul turismului boc