x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: "Primăria Cluj nu are oameni să verifice liste electorale". Rus: "Nu-i nimic, vă trimitem nişte nemţi"

Boc: "Primăria Cluj nu are oameni să verifice liste electorale". Rus: "Nu-i nimic, vă trimitem nişte nemţi"

03 Aug 2012   •   13:12
Boc: "Primăria Cluj nu are oameni să verifice liste electorale". Rus: "Nu-i nimic, vă trimitem nişte nemţi"

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a spus premierului Ponta, in cadrul videoconferintei privind actualizarea listelor electorale, ca nu dispune de personalul necesar in acest scop, iar ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a replicat ca in acest caz trebuie "importati" nemti pentru efectuarea numaratorii.

Boc a cerut lamuriri cu privire la cine vor fi recenzorii in cadrul "mini-referendumului" pe care il va organiza Guvernul pentru actualizarea listelor electorale, precizand ca primaria nu dispune de personal si nici nu are atributii de acest fel.

"Nu avem niciun fel de atributii legale de a merge si a bate la usa cetatenilor si a intreba daca este acasa sau nu", a spus Boc.

Solicitarea primarului Clujului a determinat o replica ironica din partea ministrului Internelor.

"Daca primariile noastre, consiliile judetene, toti - primaria Cluj are o mie de oameni - nu gasim oameni sa facem treaba acesta, va propun sa importam nemti. Ceva trebuie sa facem, aducem nemti care sa ne faca numaratoarea aceasta de liste electorale", i-a raspuns Rus.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, a adaugat, la randul sau, ca este dispus sa transefere 10 angajati la Primaria Cluj pentru actualizarea listelor.

"Pentru primarii care nu reusesc sa-si faca datoria, Consiliul Judetean Mures pune la dispozitie, prin detasare, la primarie la domnul. Boc, care nu poate sa-si faca datoria fata de tara", a spus Ciprian Dobre. (Mediafax)

×