x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Relaţia cu preşedintele Băsescu este corectă şi eficientă în interes naţional

Boc: Relaţia cu preşedintele Băsescu este corectă şi eficientă în interes naţional

27 Noi 2011   •   09:26
Boc: Relaţia cu preşedintele Băsescu este corectă şi eficientă în interes naţional

Premierul Emil Boc a declarat, astazi, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ca relatia sa cu presedintele Traian Basescu este "una corecta, buna si eficienta in interes national". Boc a subliniat ca nu a simtit niciodata vreo "tradare" din partea sefului statului, ci dimpotriva, o sustinere pentru Guvern ca sa evite intrarea tarii in colapsul economic.

"Avem o relatie corecta, buna, eficienta in interes national", a spus primul-ministru, citat de Agerpres. Intrebat ce parere are despre faptul ca presedintele este perceput public ca intervenind in activitatea Guvernului, iar primul-ministru este perceput doar ca o portavoce a sefului statului, Boc a spus ca acest fapt releva parteneriatul intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni.

"Nu spun ca se baga, eu spun ca face ceea ce trebuie sa faca in parteneriat cu Guvernul. Romania nu ar fi rezistat in acesti ani de criza daca nu era parteneriatul cu presedintele Romaniei. Poate si cheia reusitei Romaniei sta in faptul ca presedintele si-a asumat, alaturi de Guvern, aceste masuri", a declarat premierul.

In continuare, Emil Boc a spus ca nu a simtit vreo "tradare" din partea sefului statului. Dimpotriva, premieurl a simtit "o sustinere in interesul tarii". "O sustinere a Guvernului sa nu intram in colaps. Ganditi-va daca aveam la Cotroceni un presedinte care ar fi mers pe masuri populiste, tara aceasta ar fi intrat in colaps economic demult. Prin faptul ca am vorbit si vorbim aceeasi limba a responsabilitatii, cu pretul politic pe care l-am platit, de imagine, ne-am asumat acest pret partidele din coalitie. Iar PDL trebuie sa fie mai curajos si mai activ, sa isi asume tocmai aceste lucruri pe care le-a facut", a spus seful Guvernului.

"Imaginati-va ce ar fi insemnat in acesti ani ca pe langa actuala situatie economica interna si internationala sa mai fi suprapus o criza de genul unui conflict intre presedinte si premier. Uitati-va si in Franta, este presedintele Sarkozy si premierul Fillon. Acelasi sistem este si in Romania, exista presedintele Basescu si primul-ministru. Prin forta lucrurilor, daca vrei sa mearga lucrurile bine in tara, cei doi trebuie sa colaboreze", a mai spus primul-ministru.

×