x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc s-a asigurat că PDL se abţine să voteze împotriva lui la moţiune

Boc s-a asigurat că PDL se abţine să voteze împotriva lui la moţiune

25 Oct 2010   •   00:00

Liderii PDL i-au instruit aseară, la Cercul Militar din Bucureşti, pe parlamentarii partidului, cum să nu voteze miercuri, când se va dezbate moţiunea de cenzură. Emil Boc, sosit cu întârziere la şedinţă, le-a explicat deputaţilor şi senatorilor prezenţi, că vor participa la şedinţă dar se vor abţine de la vot, pentru a nu se repeta "suprizele" de la moţiunea de cenzură din iunie, când mai mulţI pedelişti "au greşit" votul şI au susţinut demiterea propriului guvern.  

Liderul grupului deputaţilorPDL,  Mircea Toader a anunţat, după întâlnire, că democrat-liberalii au decis, în şedinţa Colegiului Director, să se abţină de la votul asupra moţiunii de cenzură, arătând că şi UNPR şi UDMR vor face acelaşi lucru. "Nu vom vota. Decizia a fost luată în unanimitate. Vom fi în sală, dar nu vom vota", a anunţat Toader, la finalul şedinţei Colegiului Director, care a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Întrebat dacă cei care nu vor respecta decizia partidului, vor fi sancţionaţi, Toader a replicat: "Dacă votează, nu e pedelist. E o decizie politică". În plus, democrat-liberalul a susţinut că aceeaşi atitudine la vot o vor avea şi partenerii de guvernare de la UNPR şi UDMR.

Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, la finalul şedinţei, că democrat-liberalii din teritoriu s-au plâns că PNL şI PSD şi-au propus să plătească cetăţeni pentru a-i aduce în Capitală să protesteze în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură.

×
Subiecte în articol: politic